Даніла пояснив, чому патрульні не обмежують рух фур містом у спеку: на трасах немає бомбосховищ

19:17, 30 серпня, 2023

Начальник Управління патрульної поліції в Миколаївській області Віталій Даніла розповів, що під час денної спеки фури не можуть залишити на в’їзді до міста, зокрема, через небезпеку обстрілів.

Відповідний допис він опублікував в своєму телеграм-каналі.

Як повідомлялося раніше, на дорогах Миколаєва через спеку в денний час заборонили рух вантажівок. Контролювати рух транспорту має обласне управління патрульної поліції спільно з управлінням Укртрансбезпеки в Миколаївській області. Однак пропускний режим в'їзду до міста так і не запрацював.

Віталій Даніла зазначив, що введення обмеження для в’їзду великовантажного транспорту при високих температурах  у Миколаїв призведе до скупчення перед містом великої кількості фур і водіїв, які на даний час не забезпечені місцями відстою, а також укриттями на випадок повітряних тривог, оскільки це може спричинити людські втрати серед пересічних громадян.

За його словами, управління неодноразово інформувало про це Миколаївську міськраду, яка і поклала на патрульних виконання рішення про дотримання температурного режиму. Він опублікував фотографії листів на адресу мера та його заступника з цього приводу.

Він додав, що для цього у патрульній поліції вважають за необхідне вирішити питання забезпечення комплексу заходів та засобів, а саме: 

  • встановити на під`їзних дорогах до міста Миколаєва відповідні дорожні знаки;
  • забезпечити місця відстою великовагових транспортних засобів;
  • встановити інформаційні панно з позначенням місць відстою великовагових транспортних засобів;

з метою зменшення ризику можливих людських втрат, пропонуємо встановити та облаштувати місця для укриття водіїв поблизу від місць відстою великовагових транспортних засобів.

— Також необхідно запровадити заходи щодо збереження доріг та введення теплового режиму, залучивши для обговорення цього питання як представників Миколаївської міської ради, патрульної поліції, Служби відновлення у Миколаївській області та Миколаївської обласної військової адміністрації, з метою зменшення кількості транспортних засобів на підходах до Миколаєва та введення теплового режиму по всій області, що дасть змогу розосередити ТЗ по всій області більш рівномірно. До речі, раніше кожного року Служба автомобільних доріг у Миколаївській області (на даний час вони у стадії реорганізації) приймали рішення про обмеження руху в температурний режим, оскільки вони є балансоутримувачем даних ділянок доріг, і це рішення виконувалось по всій області. В свою чергу ми неодноразово обговорювали з міською владою на спільних зібраннях ці проблеми та наголошували, що ми не маємо права взяти на себе відповідальність за життя та здоров'я громадян, які можуть постраждати від таких рішень, — резюмував Віталій Даніла.

Нагадаємо, у Миколаєві хочуть ввести додаткові заборони на час воєнного стану. Зокрема, мова йде про феєрверки, транспортні засоби без глушників і користування інструментами з двигунами під час повітряних тривог.

19:17, 30 серпня, 2023
View full version