Опитування: майже 70% українців ніколи не беруть книжок у бібліотеках

23:38, 06 вересня, 2023

Соціологічне опитування показало, що 69,6% дорослих українців ніколи не беруть книжки в бібліотеках, ще 18,4% — брали книжки давніше, ніж рік тому.

Такі дані було отримано в межах соціологічного опитування, яке на замовлення Українського інститут книги провела дослідницька агенція Info Sapiens.

«88% громадян, які ніколи або майже ніколи не беруть книжок у бібліотеках, — це дуже тривожний показник. Для порівняння: у Франції таких 73%. Попри стереотип, що українські бібліотеки — це місце для пенсіонерів, найактивнішими читачами виявилася вікова група 16-19 років. Серед них 18,5% відвідали бібліотеку впродовж останнього місяця. Зауважимо, що запитання стосувалося книжок для читання, це означає, що навчальна література не враховувалася, а опитування проводили під час канікул. Невдовзі ми представимо результати дослідження практики читання серед українців», — прокоментував результати опитування Юрій Марченко, керівник відділу стратегічної роботи і аналітики Українського інституту книги.

Опитування проводила дослідницька агенція Info Sapiens 11-22 серпня 2023 року. Метод: національно репрезентативне опитування (телефонні інтерв’ю, САТІ). Обсяг вибірки: 1000 респондентів.

Нагадаємо, що книжка «Війна, що змінила Рондо» Романи Романишин та Андрія Лесіва потрапила до списку найкращих видань 2022 року найбільшої щоденної газети Німеччини – Süddeutsche Zeitung.

23:38, 06 вересня, 2023
View full version