Китайська співачка виконала «‎Катюшу»‎ на руїнах драмтеатру в Маріуполі: МЗС вимагає від Китаю пояснень

В окупований росіянами Маріуполь прибули китайські блогери. Зокрема, китайська співачка Ван-Фан виконала пісню «‎Катюша»‎ на руїнах драмтеатру в Маріуполі, в якому російська армія вбила понад 600 людей.

Hечник МЗС Олег Ніколенко опублікував відео з «‎виступом»‎ та заявив, що така поведінка є прикладом повної моральної деградації. 

«‎Ба більше, за наявною інформацією, до тимчасово окупованого міста прибула група китайських блогерів. Їхній приїзд є незаконним. Він грубо порушує законодавство України, яке регулює перетин державного кордону іноземцями. Україна поважає територіальну цілісність Китаю і очікує від китайської сторони пояснень мети перебування китайських громадян в Маріуполі, а також шляху їхнього потрапляння до тимчасово окупованого українського міста»‎, — зазначив речник. 

Він зазначив, що МЗС України ініціює заборону в‘їзду до України для всіх китайських «гастролерів».

Нагадаємо, до річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну міністерство закордонних справ Китаю опублікувало «мирний план» врегулювання війни РФ проти України. Пекін закликає до переговорів.

Ще раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що Китай надає технології, які потрібні російським військовим для ведення війни в Україні, попри міжнародні санкції та експортний контроль.

Дивитись повну версію