Данія допомагатиме у відбудові миколаївського університету кораблебудування

12:56, 11 вересня, 2023

Данія допоможе відновити пошкоджені будівлі національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова (НУК). Посол королівства Данія в Україні Олє Егберг Міккельсен впевнений, що це відродить Миколаїв, як «місто кораблебудування».

Про це він розповів у коментарі «НикВести».

Під час свого візиту до Миколаєві посол відвідав НУК та поспілкувався з керівництвом. Він вважає, що після відновлення навчального закладу, у місто повернеться молодь.

— Ми прийняли рішення підтримати відновлення кораблебудівного університету. Ми розуміємо, що це буде фактор для того, щоб повернути молодих людей до міста. У них буде місце для навчання, спілкування і ми будемо над цим проектом також працювати. І знову Миколаїв стане містом кораблебудування, — зазначив він.

Нагадаємо, що миколаївський Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова уклав договори на виготовлення проєктно-кошторисної документації з реконструкції будівель учбових корпусів за 2,9 мільйона гривень. Сума договору на ремонту учбового корпусу по проспекту Героїв України, 9 складає 1 мільйон 498 тисяч гривень. Проєкт відновлення сусіднього гуманітарного корпусу замовили ла 1 мільйон 496 тисяч гривень.

Як відомо, Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова був одним з перших вишів, що зазнали руйнувань внаслідок російської ракетної атаки. Пʼять ракет С-300 влучили в корпус університету вранці 15 липня 2022 року. 

Демонтаж конструкцій зруйнованих російськими ракетами корпусів Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова у Миколаєві обійдеться в 5 мільйонів гривень.

Раніше начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім озвучив думку про те, що один з університетів, який постраждав від російських обстрілів, потрібно закрити або реорганізувати та приєднати до більш ефективного.

12:56, 11 вересня, 2023
View full version