Навколо Москви розмістили нові системи ППО для захисту від дронів, — британська розвідка

14:52, 12 вересня, 2023

Після численних ударів дронів по Москві російська влада хоче запевнити населення, що ситуація під контролем. Встановлено нові системи ППО.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії.

Як зазначається у зведенні, останніми тижнями Росія переглянула структуру своєї системи ППО малої та середньої дальності навколо Москви, прагнучи більш ефективно захищатися від атак безпілотних літальних апаратів (БПЛА), які атакують місто мало не щодня.

За даними британської розвідки, на початку вересня 2023 року російські системи ППО СА-22 довкола столиці були розміщені на висотних будинках.

«Це майже напевно дозволить системі виявляти та вражати цілі типу БПЛА. Однак, ймовірно, це також покликане служити гучним запевненням громадськості в тому, що влада контролює загрозу», — зазначають у Міноборони Британії.

Нагадаємо, вночі 5 вересня росіяни вчергове заявили про збиття безпілотників, цього разу нібито над Калузькою і Московською областями.

У ніч на 18 серпня, на Москву також було здійснено атаку нібито за допомогою безпілотного літального апарату. Тоді у Міноборони РФ розповіли, вибух пролунав у районі «Москва-Сіті». 

4 серпня, мешканці російського міста Новоросійськ повідомили про вибухи. Міноборони РФ заявило, що Україна, нібито, атакувала двома морськими дронами (безекіпажними катерами) військово-морську базу в місті.

17 липня, на Кримському мосту стався вибух, у зв'язку з чим рух на мосту був зупинений. Російські ТГ-канали повідомляють, що на мосту після вибухів «впав» проліт.

Нещодавно видання CNN опублікували ексклюзивні кадри, на яких зафіксовано момент використання експериментального морського безпілотника «Морський малюк»(Sea Baby) для атаки на Керченський міст.

Також у суботу, 12 серпня в районі Керчі в окупованому Криму пролунали вибухи. Над переправою здійнявся дим.

14:52, 12 вересня, 2023
View full version