У Миколаївській «аграрці» розпочався навчальний рік у режимі офлайн

У Миколаївському національному аграрному університеті завершилася основна хвиля набору здобувачів вищої освіти та розпочався повноцінний освітній процес у режимі офлайн.

Про це повідомили в університеті.

Про особливості освітнього процесу 2023-2024 навчального року розповів ректор Миколаївського національного аграрного університету В’ячеслав Шебанін.

«З огляду на рекомендації Міністерства освіти і науки України, ми прийняли важливе рішення — освітній процес у нашому університеті повертається до офлайн-режиму. Ми розуміємо, який рівень відповідальності на нас покладено, тому доклали максимум зусиль, аби молодь була у повній безпеці, а батьки були спокійні за життя своїх дітей. У першу чергу, наше рішення мотивоване тим, що, як показав досвід, неможливо підготувати висококваліфікованого фахівця винятково у режимі онлайн. Адже основною вимогою успішного становлення фахівця є практична складова. Ми — аграрії, наше професійне зростання —у безперервній практиці, зокрема в умовах виробництва, незалежно від часу і обставин! По-друге, ми розуміємо важливість безпосереднього живого спілкування. Цього не замінять жодні гаджети і онлайн-ресурси. При цьому, із повагою ставимося до рішення здобувачів навчатися онлайн через вагомі життєві обставини», — зазначив В’ячеслав Шебанін.

Цього року у Миколаївському національному аграрному університеті відбулися першовересневі урочистості.

«На кожному факультеті університету відбулися урочисті зібрання для першокурсників. Молодь мала можливість познайомитися із ректором, науково-педагогічним колективом, представниками студентського самоврядування, ознайомитися із порядком освітнього процесу та матеріально-технічною базою університету. Загальна атмосфера 1 вересня сприяла позитивному налаштуванню молоді на навчання та успішній адаптації. На молодь чекає насичене студентське життя, цікаві заходи, яскраві події, комунікації — і все це у стінах Миколаївського національного аграрного університету» — зазначила проректорка із виховної роботи Наталія Шарата.

Тож загалом цього року Миколаївський національний аграрний університет відкрив свої просторі аудиторії для більше 1700 вступників. За словами відповідального секретаря приймальної комісії Євгена Баркаря: «Станом на сьогодні, загалом з урахуванням основного і додаткового набору, у 2023 році до Миколаївського національного аграрного університету на денну форму за всіма освітніми ступенями (бакалавр та магістр) зараховано 1370 студентів, із них 761 — на навчання за державним замовленням. Всього студентами Університету в цьому році вже стали 1755 вступників».

Дивитись повну версію