Миколаївська ТЕЦ вчергове ремонтує тепломережу на Маріупольській — обіцяють завершити за місяць

11:36, 20 вересня, 2023

У Миколаєві ТЕЦ знову розрила вулицю Маріупольську для заміни 300 метрів труби — роботи обіцяють завершити до початку опалювального сезону. 

Про це розповів генеральний директор Миколаївської ТЕЦ Дмитро Мирошниченко у коментарі «НикВести».

За словами Дмитра Мирошниченка, раніше розриття по вулиці Маріупольській проводились щорічно через проблемність цієї ділянки. Зараз ТЕЦ проводить часткову заміну труби, яка за характеристиками не потребуватиме ремонту десятки років. Робота буде завершена протягом місяця. 

— По вулиці Маріупольській проводиться капітальний ремонт ділянки завдовжки близько 300 метрів. Ця ділянка у нас була найнапруженішою, тому що там неодноразово у минулі роки проводилися розриття та латкові ремонти. Тепер ми капітально відремонтуємо ділянку від вулиці Севастопольської до вулиці Адмірала Макарова, заасфальтуємо її та на кілька десятків років забудемо про її ремонт. Ми замінюємо стару трубу на нову, яка виконана за сучасними технологіями. Термін служби нової труби доходить до 50 років. Ми плануємо закінчити роботи до початку опалювального сезону, орієнтуючись на минулі роки для Миколаєва це орієнтовно 20 жовтня, – сказав він.

Зазначається, що на час проведення ремонту вулиця Маріупольська буде перекрита для руху транспорту. 

— Проспект Центральний ми перекривати не будемо, оскільки в проєкті передбачена технологія проштовхування труби під проспект, щоб не перекривати рух для маршрутних транспортних засобів, аби миколаївцям не ускладнювати пересування, – резюмував Дмитро Мірошниченко.

Раніше приватне акціонерне товариство «Миколаївська теплоелектроцентраль» оголосило тендер на розробку проєктно-кошторисної документації з капремонту майже 300 метрів теплотраси по вулиці Маріупольській, на якій кожного року стаються аварії.

Нагадаємо, восени 2021 року стало відомо, що за п’ять років на поточний ремонт тепломережі на вулиці Маріупольській (колишня Московська) «Миколаївська ТЕЦ» витратила близько 3,5 мільйонів гривень. У 2022 році планували капітально відремонтувати ділянку в межах вулиці Адмірала Макарова та вулиці Потьомкінської, однак проєкт не було втілено через початок повномасштабного вторгнення РФ.

11:36, 20 вересня, 2023
View full version