У Баштанському лісовому господарстві замінованими залишаються більше 5000 га території

На території Баштанського лісового господарства необхідно розмінувати 5825 гектарів. Засмінованість території не дозволяє лісникам гасити пожежі та висаджувати нові дерева.

Про це розповів керівник філії Віталій Курликін, передає «Суспільне».

Сім з десяти лісництв Баштанського лісового господарства працюють у штатному режимі. Розмінування потребують решта — Снігурівське, Мурахівське та частково Березнегуватське.

Віталій Курликін зазначає, що через засміченість вибухонебезпечними предметами та замінування, не можуть здійснювати звичні функції: обстеження лісу, висадка нових насаджень, неможливо навіть гасити пожежі.

Також у лісовому господарстві планують цієї осені висадити нові ліси на площі 1825 гектарів, які не засмічені вибухонебезпечними предметами. Будуть висаджувати дуб і сосну, наразі триває підготовка ґрунту.

«Філія хоче закласти у нас короба на мільйон сіянців сосни й будемо працювати на території лісництва, щоб приносити користь», — розповідає лісничий Мурахівського лісництва Едуард Алтухов.

Нагадаємо, що за час повномасштабного вторгнення в Миколаївській області було вилучено та знищено шляхом контрольованого підриву 18 154 боєприпасів. Зокрема, обстежено понад 50 тисяч гектарів територій області, з них розміновано 4896 гектарів.

Дивитись повну версію