«Засмічують колодязі, тому нечистоти просочуються через стіни», — в компанії «Місто для людей» відповіли на скарги миколаївців щодо протікання каналізації

«Миколаївводоканал» не має герметизації каналізаційних колодязів, через це, коли жителі засмічують каналізацію, нечистоти підіймаються і просочуються через труби та стіни будинку.

Таку відповідь керуюча компанія «Місто для людей Миколаїв» надала «НикВести» у відповідь на публікацію про скарги жителів багатоповерхівки на проспекті Миру, 28.

Нагадаємо, власники квартир жалілися на протікання каналізації з 2022 року. Вони запевняли, що нечистоти вже витікають у під’їзд, через що там стоїть жахливий сморід.

В «МДЛ» зазначили, що така ситуація склалася через те, що жителі багатоповерхівки засмічують каналізаційні колодязі. Прочисткою системи займається комунальне підприємство «Миколаївводоканал».

«За адресою пр.Миру, 28 до компанії надійшла аварійна заявка 18.09.2023. Бригада аварійної служби виїхала на місце та виявила засмічення колодязів дворової каналізації, що обслуговуються МКП «Миколаївводоканал». Компанія передала заявку на прочистку колодязів на «Миколаївводоканал» 18.09.2023 о 22.02. Наданий момент ця заявка виконана, колодязі прочищені», — зазначили фахівці керуючої компанії. 

Там також повідомили, що сьогодні, 25 вересня, «МДЛ» проведе дезінфекцію підвалу та під’їзду будинку спеціальними засобами.

Однак, за їхніми словами, прочищення дворових колодязів та дезінфекція не вирішить проблему з протіканням каналізації. 

«Зауважимо, що у підвалі даного будинку у 2021 році фахівці компанії «Місто для людей Миколаїв» провели герметизацію каналізаційних труб, що захищає їх від поривів та протікання. Але колодязі «Миколаївводоканал» не мають такої герметизації, тому коли мешканці засмічують систему, відбувається забиття колодязів, нечистотам нікуди виходити,  вони підіймаються по лотках водоканалу та просочуються через труби та навіть стіни будинку», — повідомили у компанії.

Там зазначили, що для  остаточного вирішення питання підприємству «Миколаївводоканал» необхідно повести роботи з герметизації своїх колодязів, щоб не завдавати збитків співвласникам багатоквартирних будинків.

Нагадаємо, нещодавно мешканці Миколаєва поскаржилися на занедбаний стан каналізаційної труби на вулиці Генерала Карпенко 35. 3 вересня у підвалі будинку прорвало трубу та  згодом вона згнила і відпала. Однак, ЖЕК «Ліски-М» ігнорують всі звернення місцевих мешканців.

Також у миколаєві власники приватних гаражів по вулиці Госпітальній скаржаться на регулярний витік нечистот з переповнених люків. Кожного дня близько 9 ранку з люків на території гаражів йде викид води з нечистотами та засобами жіночої гігієни з Міської лікарні № 1, яка розташована неподалік.

Крім того, нещодавно жителі мікрорайону Тернівка поскаржилися на асенізаторські автомобілі, які зливають нечистоти в посадках та каналізаційних люках, замість офіційно відведених для цього місць.

Раніше, у Новому Бузі місцеві мешканці обурилися бездіяльності влади та комунального підприємства «Добробут», які досі не визначили офіційне місце скидання нечистот. Місцеві помічали, як асенізаторські автомобілі зливають смердючі відходи у люк непрацюючої каналізаційної мережі неподалік міської ради.

Раніше у «Миколаївводоканалі» поскаржилися, що містяни викидають в унітази те, що повинно бути у смітнику.

Також повідомлялося, що в центрі Миколаєва робітники кафе зливала нечистоти у дощову каналізацію.

Дивитись повну версію