Можуть «прощупувати» ППО: Кім розповів, що росіяни ускладнили маршрути своїх ракет через Миколаївщину

13:55, 25 вересня, 2023

Протягом останніх тижнів російські війська намагаються «ховати» свої ракети у небі та ускладнюють маршрути їх польоту над Миколаївською областю.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів голова Миколаївської ОВА Віталій Кім, пишуть «НикВести».

На його думку, російські війська можуть це робити, аби «прощупати» засоби протиповітряної оборони та побудувати для себе більш надійні маршрути для майбутніх атак.

— Ми відстежуємо (маршрути, — прим.) вже півтора року. Це відбувається в режимі 24/7. Відстежуємо кожен  проліт в Миколаївській області для того, щоб прогнозувати маршрути. Ці всі дані є у Збройних сил, у розвідки. Але, на жаль, останніми тижнями росіяни змінюють маршрути повністю для того, щоб, на мою суб’єктивну думку, «прощупати» ППО чи довідатися про спроможність. І ми відповідно реагуємо: коли потрібно, коли не потрібно. Щоб росіяни не все розуміли. На зараз траєкторії ускладнилися, вони змінюють курс більше і намагаються ховати ракети і вибудовувати та перевіряти, на мою думку, маршрути для майбутніх атак, — сказав Віталій Кім.

Голова ОВА розповів, що у більшості випадків Миколаївщина є транзитною областю для російських атак. Це означає, що через неї прямують ракети на інші регіони, тобто кінцеві цілі знаходяться не в Миколаївській області.

Нагадаємо, що в ніч з 24 на 25 вересня силами та засобами протиповітряної оборони на Миколаївщині було знищено крилату ракету типу «Калібр».

13:55, 25 вересня, 2023
View full version