Депутати Степівської громади відмовилися виділяти ₴50 тисяч на зарплатню лікарю УЗД

Депутати Степівської сільської ради Миколаївської області не підтримали виділення 50 тисяч гривень на заробітну плату лікарю ультразвукової діагностики (УЗД).

Про це стало відомо в ході чергового засідання сесії сільської ради 28 вересня, повідомляє «Суспільне».

Нагадаємо, що благодійний фонд подарував громаді новий портативний апарат УЗД, але при умові, що буде задіяний лікар, який робитиме людям УЗД. Керівниця КП охорони здоров'я «Амбулаторія групової практики» Валентина Чечуй знайшла лікаря, який мав би працювати. Однак оплачувати послуги лікаря з коштів Національної служби здоров'я України (НСЗУ) керівник медзакладу немає права. Тому Валентина Чечуй звернулася до сільської ради з клопотанням виділити до кінця року 50 тисяч гривень на заробітну плату лікарю.

Дане рішення було винесено на засідання сесії, однак його депутати не прийняли.

«Проголосувала проти, тому що треба спочатку провести аудит незалежний, а потім виділяти кошти. Тому що у 2022 році, коли нам звітували Валентина Миколаївна (керівниця «Амбулаторії групової практики», — прим.), понад 1 мільйон коштів по звіту вона отримала коштів від благодійних організацій і від держбюджету. 2023 рік, перший квартал, теж я бачу по звіту фінансового відділу її на сайті НСЗУ, що надходять кошти від благодійних організацій і від державного бюджету», — говорить депутатка Оксана Просолова.

Депутат Віталій Руденко рішення не голосувати «за» аргументував можливістю направити апарат УЗД у реабілітаційний центр або госпіталь для того, щоб бійці, які воюють зараз на фронті, змогли пройти ці дослідження.

Керівниця амбулаторії Степівської громади Валентина Чечуй рішенням депутатів не задоволена, говорить, буде далі продовжувати шукати гроші на заробітну плату лікарю.

«Ви бачили наш бій. Це справді був бій, я просила, молила. Але ми на цьому не зупиняємось. Я особисто сама піду по меценатах, я знайду ці кошти, і УЗД у громаді буде, буде для людей безкоштовно. Хай це займе тиждень-два, але кошти я знайду», — каже Валентина Чечуй.

Нагадаємо, що у Степівській громаді 11 серпня відбулося засідання спільних комісій сільради. Представники влади обговорили звернення мешканців  та розповіли про стан укриттів в школах і садках громади.

Дивитись повну версію