«Вагнерівці» повертаються воювати в Україну у складі підрозділів ЗС РФ, — британська розвідка

Найманці так званої групи Вагнера почали передислоковуватись в Україну.

Про це повідомило британське Міноборони з посиланням на дані розвідки.

Бойовики повертаються як по одному, так і у складі невеликих груп, які воюють проти України на боці різних проросійських підрозділів.

У відомстві нагадали, що підрозділи «вагнерівців» вийшли з України на початку червня — до невдалої спроби заколоту ватажка групи Євгенія Пригожина 23 червня, який загинув в авіакатастрофі 23 серпня разом з іншими керівниками групи.

«Точний статус передислокованого особового складу незрозумілий, але цілком ймовірно, що окремі особи перейшли до частин офіційних сил Міністерства оборони Росії та інших ПВК», — йдеться у повідомленні британської розвідки.

У відомстві додали, що «вагнерівці» концентруються в районі Бахмута Донецької області і припустили, що у цьому секторі їхній досвід стане в нагоді російським окупантам, оскільки багато з них знайомі з нинішньою лінією фронту і місцевою українською тактикою.

Раніше повідомлялося, що громадянин Білорусі зробив зауваження відвідувачу пошти з шевроном «ПВК Вагнер», а той пожалівся в організацію по боротьбі зі злочинністю — «кривдника» затримали і змусили перепрошувати на камеру.

Дивитись повну версію