Маск намагався висміяти Зеленського опублікувавши мем у своїй соцмережі Х, але натрапив на критику

Американський мільярдер і винахідник Ілон Маск у своїй соцмережі Х (колишній Твіттер) оприлюднив пост, у якому спробував висміяти Президента України Володимира Зеленського. Цим він обурив користувачів мережі.

У соцмережі X Маск виклав картинку із зображенням Зеленського.

«Коли минуло пʼять хвилин, а ти так і не попросив допомоги в мільярд доларів», — йшлося у підписі.

В Офісі Президента України відреагували на допис Ілона Маска:

«Будь-яка підтримка Росії сьогодні — це пряма інвестиція у війну, геноцид, знищення вільного світу, ескалацію та право на безкарність. Будь-яке мовчання чи іронія щодо України сьогодні є прямим заохоченням російської пропаганди, яка виправдовує масове насильство та руйнування. На жаль, не всі і не завжди, будучи значущими медійними фігурами за тисячі кілометрів від епіцентру війни, здатні усвідомити, що таке щоденні обстріли і плач дітей, які втрачають своїх батьків», — написав радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

Спікер Верховної ради Руслан Стефанчук прокоментував допис Маска, зазначивши: «Той випадок, коли чувак намагався підкорити космос, але щось пішло не так і через 5 хвилин він був по завʼязки в лайні».

Як відомо, пост Ілона Маска обурив користувачів соцмережі.

«Коли минуло 5 хвилин, і ти не поширив російську пропаганду», — йдеться в одному з дописів.

Також один із користувачів опублікував у коментарях змінений фотошопом знімок, що зображує Маска у формі офіцера збройних сил Росії.

Одним з першим мем прокоментував український стендап-комік Антон Тимошенко.

«Отже, ти купив соціальну мережу, щоб знущатися з людей, які вмирають через любов до свободи. Візіонер», — написав він.

Його підтримали й інші українці.

«Коли ти підтримуєш воєнні злочини, злочини проти людства і геноцид», — висловився активіст Сергій Стерненко та опублікував мем з Маском у відповідь.

Британська медіакомпанія BBC назвала мем Маска про президента України таким, що межує з образою. За перші 9 годин після оприлюдення пост Маска викликав понад 27 тисяч коментарів.

Нагадаємо, Євросоюз визнав соціальну мережу X (колишній Twitter) найбільшим джерелом поширення дезінформації. У зв’язку з цим віцепрезидентка Єврокомісії Вера Йоурова закликала соціальну мережу посилити пильність в боротьбі з російською дезінформацією напередодні виборів у США та ЄС.

Однак, у соцмережі X зникла можливість поскаржитися на дезінформацію про вибори.

Дивитись повну версію