У миколаївському парку «Юність» стався порив водопроводу

Сьогодні вранці, 4 жовтня, на території парку «Юність» у Миколаєві стався прорив водопровідної мережі.

Від місця витоку вода вже почала розповсюджуватися територією парку, повідомляє кореспондент «НикВести»

На місце вже направлено спеціалістів «Миколаївводоканалу» для ліквідації наслідків пориву, повідомив нам у коментарі директор підприємства Борис Дуденко.

— Наші спеціалісти обстежили місце трохи раніше. Це водопровід. Зараз будемо перекривати та починати ремонт, — сказав Борис Дуденко

Нагадаємо, у 2020 році мер Миколаєва Олександр Сенкевич заявляв, що незадоволений станом території парку «Юність», яка знаходиться в оренді у фірми миколаївського громадського діяча та бізнесмена Владислава Чайки «Претор».

Ще раніше, у травні 2020 року, повідомлялося, що мер Миколаєва Олександр Сенкевич сподівається, що можливий кандидат у мери міста Владислав Чайка в ході виборчої кампанії упорядкує територію парку «Юність», яка знаходиться в оренді.

Нагадаємо, миколаївський громадський діяч і бізнесмен Владислав Чайка висловив невдоволення, що деякі підприємці Миколаєва розвивають свій бізнес, користуючись спорідненістю з представниками влади.

Зазначимо, що спільний бізнес Владислава Чайки та Олексія Пеліпаса активно розвивався за часів керівництва містом його батька – покійного Миколаївського міського голови Володимира Чайки. У матеріалі «Поділяй і продавай» Центру журналістських розслідувань йдеться про те, що за роки правління мера Володимира Чайки йому та його родичам через різні схеми було роздано, за нашими підрахунками, близько 12 тисяч квадратних метрів майна міської громади.

Владислав Чайка є партнером миколаївського бізнесмена Олексія Пеліпаса, володіє ЖЕКами та будівельними компаніями. За даними реєстру Міністерства юстиції, він разом з Олексієм Пеліпасом та його дружиною Тетяною Глонзою є власником ТОВ «ЖЕК «Турбота» та ТОВ «Центральний 1». Також Владислав Чайка є співвласником компанії «Бізнес-Реал». Фірма відома тим, що у 2012 році забудувала торговими кіосками зупинку Соборну на Центральному проспекті.

Крім того, Владислав Чайка входить до складу засновників компанії «МАР-1», яка стала відома тим, що у 2015 році збудувала піцерію «Челентано» поряд із трамвайною зупинкою «Автовокзал» недалеко від зоопарку, хоча раніше там був сквер, присвячений заснуванню Миколаєва. Там же, на кільцевій розв'язці біля автовияву компанією було незаконно встановлено 17 білбордів. У липні 2016 року фірма «МАР-1» на вимогу мерії демонтувала 14 рекламних конструкцій, які були встановлені вздовж кільця біля автовокзалу. Коментуючи це, нинішній директор департаменту боротьби з корупцією в мерії Миколаєва Андрій Єрмолаєв зазначив тоді, що власникам компанії, «напевно, була зроблена пропозиція, від якої не можна відмовитися».

Що стосується роботи ЖЕКів «Центральний-1» та «ЖЕК «Турбота», засновником якого є Владислав Чайка, то, як пише Центр журналістських розслідувань, їм було віддано на обслуговування найпрестижніші та комерційно привабливі райони міста – центр і прилеглі до нього квартали.

«І, як виявилось, не випадково. Прийшовши на ринок комунальних послуг, приватні ЖЕКи почали приватизувати приміщення в житлових будинках, які були нібито необхідні для роботи житлових контор. Далі придбані приміщення переходили у власність засновників цих ТОВ – Олексію Пеліпасу та Владиславу Чайці», – йдеться у публікації.

Раніше повідомлялося, що миколаївський громадський діяч та бізнесмен Владислав Чайка відповів на заяву міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, який розкритикував Миколаїв за велику кількість кіосків, порівнявши місто із Шанхаєм.

Публічна діяльність Владислава Чайки стала особливо активною з осені 2019 року. Політик годував миколаївців млинцями, дарував сковорідки, купував памперси, відкривав «під патронатом» дрифт-парк, на який скаржилися миколаївці, заснував благодійний фонд, згадував, як будучи підлітком, брав участь у будівництві крейсера «Варяг», пропонував цитував Індіру Ганді, сприяв будівництву «японського мосту» від імені своєї громадської організації, вітав мешканців міста з днем адвокатури, днем заснування машинобудівного факультету НКІ, днем енергетика, днем ліквідатора ЧАЕС, днем працівника сільського господарства та іншими святами. Враховуючи близькість родини Чайки зі спікером парламенту Дмитром Разумковим, багато хто пов'язував цю активність із бажанням брати участь у виборах від партії «Слуга народу». Але 1 червня 2020 року голова «Слуги народу» у Миколаївській області Давид Арахамія заявив, що їхня політична сила точно не висуне Владислава Чайку кандидатом у мери Миколаєва.

Дивитись повну версію