Телеведучій з Миколаєва, яка працювала на каналах Медведчука, повідомили про підозру в держзраді

14:03, 12 жовтня, 2023

Ексведучій телеканалів колишнього лідера забороненої в Україні партії ОПЗЖ Віктора Медведчука Діані Панченко, яка родом з Миколаєва, повідомили про підозру у державній зраді.

Про це інформує пресслужба Служби безпеки України.

«Служба безпеки задокументувала нові злочини прокремлівської пропагандистки Діани Панченко, яка сприяє збройній агресії Росії проти України», — сказано в повідомленні.

Відомо, що після того, як працювала на телеканалах Віктора Медведчука, які підлягали санкціям, вона переїхала до окупованого Донецька, щоб продовжувати інформаційну диверсію на користь країни-загарбника.

«Фігурантка систематично виправдовує збройну агресію РФ проти України, підтримує та пропагує окупацію регіонів нашої держави, а також маніпулятивно висвітлює військово-політичну ситуацію в Україні й закликає наших співгромадян не чинити спротив окупантам. Матеріали вказаного змісту Панченко систематично викладає на власному Ютуб-каналі, який налічує майже 1 мільйон користувачів», — пояснюють силовики.

Тепер Діані Панченко загрожує довічне увʼязнення з конфіскацією майна. Наразі вона перебуває у розшуку.

Варто зазначити, що досудове розслідування щодо проросійської телеведучої Діани Панченко було розпочате СБУ ще у січні цього року. Тоді йшлося про створений нею нібито документальний фільм про зруйнований росіянами Маріуполь, в якому, на думку слідчих, використовувалися пропагандистські наративи ворога.

Нагадаємо, 22 вересня, Україна повернула з полону російських окупантів 215 захисників, з них 108 — бійці Азову. Тоді всіх полонених обміняли на Віктора Медведчука. До цього він розказав силовикам все, що було потрібно знати, вивів на інших зрадників, загалом, здав усіх, як кажуть, з потрохами. 

Як відомо, Віктору Медведчуку загрожує позбавлення волі на строк до 15 років.

У квітні його було схоплено під час спроби втечі з України.

Раніше Віктор Медведчук розповів, що займався питаннями виведення із держвласності частини магістрального нафтопродуктопроводу «Самара — Західний напрямок» на прохання екс-президента Петра Порошенка.

14:03, 12 жовтня, 2023
View full version