Завтра в Миколаєві планують представити нового начальника обласної поліції

В п'ятницю, 13 жовтня, керівництво Національної поліції України представить нового очільника ГУНП Миколаївської області. 

Про це «НикВести» повідомили джерела в правоохоронних органах.

За інформацією, новим керівником поліції Миколаївської області стане начальник управління карного розшуку столичної поліції Сергій Махно. Представляти нового керівника буде голова Нацполіції України Іван Вигівський. 

Відомо, що Махно свого часу був заступником Івана Вигівського, коли той очолював управління у Полтавській області.

До роботи в Києві з 2014 по 2016 він очолював Полтавське відділення поліції №1. Також Сергій Махно був керівником Новосанжарського відділення поліції. В Октябрському райвідділу Полтавщини перебував на посаді заступника начальника.

Сергій Махно закінчив Донецький інститут внутрішніх справ та Київський університет внутрішніх справ і служив у міліції з 1999 року. Він почав службу командиром взводу ДПС в обласному управлінні ДАІ (по 2003 рік). З 2004-2005 — взвод супроводу. В 2005-2006 — командир взводу ДПС Полтавського міського управління. З 2007 по 2009 рік — начальник відділення ДАІ у Новосанжарському районі.

Сергій Махно змінить на посаді керівника ГУНП Миколаївської області Сергія Шайхета, який очолював орган три роки.

Нагадаємо, Сергій Шайхет був представлений в якості керівника поліції Миколаївської області ексміністром МВД Арсеном Аваковим в липні 2020 року.

В перші дні повномасштабного вторгнення керівник Департаменту патрульної поліції України Євген Жуков, позивний «Маршал», повідомив, що Сергій Шайхет залишив Миколаївську область. Останній, в свою чергу, звинуватив Маршала у самопіарі та заявив, що перебуває на робочому місці. На це Євген Жуков порадив йому вилізти з бункеру та захищати область.

Пізніше керівник поліції Миколаївщини заявив, що не намагався залишити місто в перші тижні війни. Натомість, за його словами, він постійно ходив по вулицях і особисто перевіряв документи у підозрілих осіб.

1 жовтня президент України Володимир Зеленський присвоїв Сергію Шайхету генеральське звання.

Дивитись повну версію