Міжнародні партнери відремонтували ще два укриття у Миколаєві

15:31, 25 жовтня, 2023

25 жовтня у Миколаєві показали два нових відремонтованих укриття в одному з ліцеїв Корабельного району.

З облаштуванням сховищ місту допоміг міжнародний фонд UNICEF, передає кореспондент «НикВести».

Кожне укриття розраховане на 60 осіб, що повністю забезпечує потреби навчального закладу. Вони оснащені усім необхідним для комфортного перебування учнів та працівників під час повітряної тривоги. Одне з укриттів також облаштоване додатковим виходом та системою осмосу.

— Миколаївська міська рада продовжує співпрацю з міжнародними організаціями, громадськими організаціями, і сьогодні ми знаходимося в одному з закладів, де працювало декілька організацій. Найбільший вклад у відновлення цього закладу вніс UNICEF, — розповів віце-мер Миколаєва з гуманітарних питань Анатолій Петров.

За його словами, за сприяння міжнародного фонду у ліцеї також вдалося відремонтувати дах, спортивну залу, три класи та організувати новий освітній простір. Так, за рахунок донорів, у Миколаєві сьогодні планують відновити ще понад 35 навчальних закладів. 

Нагадаємо, що в освітніх закладах Миколаєва продовжують облаштовувати укриття для школярів на період старту офлайн-навчання. Журналістам показали стан та готовність двох таких укриттів в ліцеї та гімназії Миколаєва.

Крім того, у житлових будинках Миколаєва до кінця року обіцяють відремонтувати 23 укриття. Наразі фахівці виконують роботи у двох об’єктах на проспекті Центральному.

Як відомо, Миколаївська область стала однією з шести областей України, де найгірший стан укриттів. За словами Віталія Кіма, найбільший відсоток занедбаних сховищ саме в обласному центрі.

Нагадаємо, що в Миколаєві на ремонт та оснащення укриттів з міського бюджету виділили понад 70 мільйонів гривень. Проте міський бюджет Миколаєва не отримає фінансування зі 102 мільйонів на ремонт захисних споруд у школах та дитсадках, які Кабмін виділив для Миколаївської області.

Також повідомлялося, що через постійні зміни в державних будівельних нормах на Центральному міському стадіоні Миколаєва станом на жовтень 2023 року немає жодного укриття. На їх встановленні раніше наголошував мер Олександр Сєнкевич.

15:31, 25 жовтня, 2023
View full version