Гепатит А виявили в Івано-Франківську: вже госпіталізували сімох людей

У Івано-Франківську виявили гепатит А, в обласній клінічній інфекційній лікарні перебувають вже семеро людей. Раніше спалах хвороби зафіксували на Вінниччині.

Про це повідомила заступниця генерального директора медзакладу Наталія Дьоміна у коментарі «Суспільному».

За її словами, у лікарні наразі перебувають четверо дорослих і троє дітей віком шести-семи років. Містян госпіталізували 31 жовтня та 1 листопада, вони у стані середньої важкості. 

Водночас заступниця генерального директора Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб Тетяна Джус розповіла , що від початку 2023 року в області 12 людей перехворіли на цей гепатит. 

«Цифра 12 ні про що не свідчить. Але з точки зору епідеміології ми на підніжжі піку захворюваності вірусних гепатитів. Особливо — гепатиту A, тому що він має циклічність у п'ять-сім років. У нас останні спалахи цієї хвороби реєструвалися у 2017-2018 роках. Якщо порівнювати з 2022 роком, то є ріст захворюваності», — прокоментувала Тетяна Джус.

З її словами, на Івано-Франківщині є умови до поширення цієї інфекції, оскільки в регіоні інтенсивність епідеміологічного процесу в середньому є вищою, у порівнянні з іншими областями України.

Нагадаємо, в Миколаївській області зросла кількість онкологічних захворювань за час повномасштабної війни.

Дивитись повну версію