«Гроші на ЗСУ»: у Первомайську та Вознесенську протестували місцеві

У Возенесенську та Первомайську на Миколаївщині місцеві провели акції «Гроші на ЗСУ» та вимагали від місцевої влади перестати витрачати бюджетні кошти на фонтани та тротуари.

У Facebook-групі «Вознесенськ місто мрії» повідомляється, що 30 жовтня під Вознесенською міськрадою зібралося близько 100 людей, які принесли плакати з написами: «Дрони, а не асфальт», «Коли на твою хату нападають її не білять, а захищають», «Тротуари та дороги після Перемоги» та інші. Також учасники акції скандували: «Гроші на ЗСУ».

Вознесенський міський голова Євгеній Величко вийшов до пікетувальників, однак конструктивної розмови не вийшло. Міський голова переконував людей, що місто достатньо виділяє коштів військовим. Однак люди його переконували, що  вони проти витрат на дороги, сквери та парки і всі кошти мають йти ЗСУ.

Також акція «Гроші на ЗСУ» відбулася і в Первомайську. 28 жовтня люди зібралися біля будівлі міської ради.

Як повідомляє видання «Гард.City», майже всі пікетувальники — жінки, у яких рідні чи близькі захищають Україну в лавах ЗСУ. Вони тримали плакати з надписами: «Нам потрібна зброя, нам потрібні дрони», «Слава ЗСУ! Слава Україні» та інші. Люди закликали владу витрачати бюджетні кошти на оборону.

Акція проходила під пильним наглядом поліції. Поліціянти попередили учасників протесту про адміністративну відповідальність. Врешті, о 10:54, прозвучав сигнал повітряної тривоги, і під заклик поліції іти в укриття жінки розійшлися.

Нагадаємо, що в суботу, 28 жовтня, в Миколаєві до Всеукраїнського дня підтримки армії також пройшов мітинг з вимогою направляти гроші з міського бюджету не на дороги та благоустрій, а на потреби Збройних Сил України.

Дивитись повну версію