У Первомайську депутати скликали позачергову сесію, щоб нарешті вирішити питання нової назви міста

14:10, 29 грудня, 2023
Фото: Первомайська міська радаФото: Первомайська міська рада

У Первомайську напередодні нового року депутати зберуться на позачергову сесію, щоб вирішити питання перейменування міста.

Розпорядження міського голови Олега Демченка про скликання сесії на 29 грудня о 15:00 опубліковане на офіційному сайті громади.

Сесію скликають на вимогу 15-ти депутатів. На порядку денному єдине питання: перейменування міста.

Скрін розпорядження міського голови ПервомайськуСкрін розпорядження міського голови Первомайську

Нагадаємо, що на сесії 21 грудня депутатам не вистачило голосів, щоб змінити назву на Ольвіополь. Також депутати не змогли проголосувати і за те, щоб залишити стару назву.

За результатами голосування визначено шість назв-лідерів, які були представлені на обговорення громадськості у соціальних мережах:

  • Богославськ,
  • Ольвіополь,
  • Богополь,
  • Голта,
  • Ольвія,
  • Орлик.

Станом на 15 грудня, враховуючи отримані результати із офіційних сторінок виконавчого комітету Первомайської міської ради: на сайті, у мережах Facebook та Telegram — усього проголосували 2 тисячі 478 осіб. А найбільшу кількість голосів, а саме 915, мешканці громади віддали за «Ольвіополь».

Нагадаємо, що Миколаївщині рекомендують переглянути назви міст Первомайськ, Южноукраїнськ та 57 сіл через невідповідність стандартам державної мови. 

Після цього у Первомайську стартували громадські обговорення щодо перейменування міста. Містянам запропоновано обрати назву з п’яти запропонованих варіантів: Ольвіополь, Богопіль та Голта, Ольвія або Першотравенськ. Опитування триває до 26 вересня. Наразі за Ольвіополь проголосували найбільше.

14:10, 29 грудня, 2023
View full version