Сєнкевич: комунальники Миколаєва готові до негоди

20:40, 05 січня, 2024
Архівне фото «НикВести»Архівне фото «НикВести»

Комунальні служби Миколаєва готові оперативно реагувати на негоду, яку прогнозують на території міста та області з 7 по 9 січня.

Про це заявив мер Миколаєва Олександр Сєнкевич, коментуючи прогнози синоптиків щодо утворення снігового покриву до 15 сантиметрів.

«Міські служби готові оперативно реагувати на негоду. Цілодобове чергування аварійних бригад організовано. Техніка та піщано-сольова суміш для обробки доріг готова», — зазначив міський голова.

Як повідомили синоптики, вдень 7 січня та протягом доби 8 січня очікуються значні опади, дощ з переходом в сніг. Вночі 9 січня — сніг, ожеледь та хуртовини. Значне зниження температури до 8°-13° морозу. На дорогах ожеледиця та посилення вітру до 17-22 м/с.

Фахівці зазначили, що складні погодні умови можуть призвести до ускладнення роботи комунальних та енергетичних підприємств й порушень роботи транспорту на окремих ділянках доріг області.

Що очікується на автошляхах:

Негода може призвести до ускладнень руху на дорогах та необхідності їх перекриття або часткового обмеження руху для того, щоб розчистити сніг.

Такі обмеження можуть бути введені на основних дорогах:

  • М-05 Київ-Одеса; 
  • М-30 Стрий-Умань-Дніпро-Ізварине;
  • М-13 Кропивницький-Платонове;
  • М-22 Полтава-Олександрія;
  • Н-08 Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя-Маріуполь;
  • Н-11 Дніпро-Миколаїв;
  • Н-24 Благовіщенське-Миколаїв;
  • Н-31 Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка та на інших основних маршрутах, зважаючи на ситуацію. 

«Водіїв просимо в ці дні не планувати поїздок, якщо вони не термінові. У разі, якщо ви все ж виїжджаєте на дороги, беріть із собою ланцюги протиковзання на колеса та додаткове пальне. Водіям великогабаритного транспорту варто користуватися майданчиками для відстою, які є вздовж державних доріг», — зазначили в агентстві відновлення.

Щодо стану проїзду автомобільними дорогами державного значення можна звертайтись на цілодобову гарячу лінію: +38 067 400 60 80.

Також внаслідок погіршення погодних умов керівництво Миколаївської ОВА розпочало підготовку до ліквідації можливих наслідків та роботи Пунктів Незламності в цілодобовому режимі.

Голова ОВА Віталій Кім заявив, що комунальні служби мають бути готовими до можливих ускладнень та посилити свою роботу.

20:40, 05 січня, 2024
View full version