В управлінні освіти Миколаєва проводять перевірку через завищення цін на закупівлі холодильників

20:22, 06 січня, 2024

Після виявленої спроби завищити ціни на закупівлю холодильників для навчальних закладів, у мерії Миколаєва проводять розслідування. Міський голова Олександр Сєнкевич очікує, що за його результатами будуть прийняті відповідні дисциплінарні стягнення.

Про це він заявив на пресконференції він наголосив, що з цього приводу буде провалено розслідування і винуватців притягнуть до відповідальності, пишуть «НикВести».

Нагадаємо, що видання «Слідство.Інфо» проаналізувало закупівлі управлінням освіти холодильників для дитячих садочків та шкіл міста та заявило про спробу завищення вартості техніки майже вдвічі. Після спілкування з журналістами замовник уклав нову угоду та знизив очікувану вартість техніки. Так міськраді вдалося уникнути переплати в 764 тисячі гривень.

За словами міського голови, після звернення журналістів, департамент внутрішнього фінансового контролю міської ради перевірив закупівлю та знайшов у ній ряд проблем, які виправили до моменту розрахунку з підрядником.

Міський голова очікує, що до відповідального за цю закупівлю буде застосовано дисциплінарне покарання.

— З цього приводу призначена службова перевірка цієї особи, яка робила закупівлю. Я так розумію, по результатах розслідування будемо застосовувати дисциплінарне стягнення до цих людей, — сказав Олександр Сєнкевич.

Зазначимо, що миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич звернувся до журналістів з проханням ретельно аналізувати закупівлі, які проводять структурні підрозділи міської ради.

Нагадаємо, нещодавно видання «Наші гроші» проаналізувало тендер на реставрацію Миколаївської гімназії №2 вартістю понад 146 мільйонів гривень та заявило про завищення цін у кошторисі. За даними видання, у кошторис реставрації гімназії внесли коштовні сповіщувачі та шпаклівку.

Раніше видання «Наші гроші» проаналізувало закупівлі Департаменту містобудування, архітектури, капбудівництва та супроводження проєктів розвитку Миколаївської обласної військової адміністрації на реконструкцію водогону в Миколаєві загальною вартістю 836 мільйонів гривень, та заявило, що ціни завищені у 2-3 рази. Голова ОВА Віталій Кім, у свою чергу, пообіцяв відзвітувати за кожну витрачену копійку.

20:22, 06 січня, 2024
View full version