ЗСУ вибили росіян з околиць Орлівки на Донеччині, — Сирський

Олександр Сирський під час відрядження в Донецьку область. Фото: Олександр Сирський/FacebookОлександр Сирський під час відрядження в Донецьку область. Фото: Олександр Сирський/Facebook

Українські захисники з 3 штурмової та 25 окремої повітряно-десантної бригад вибили російських військових з околиць Орлівки.

Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський.

— Хочу відзначити мужність, стійкість і героїзм військовослужбовців 3 штурмової та 25 окремої повітряно-десантної бригад. Вони сміливими та рішучими діями вибили противника, який прорвався на околицю Орлівки, — сказав він.

Орлівка. Мапа Deep StateОрлівка. Мапа Deep State

Олександр Сирський додав, що особливо напружена ситуація склалася на Авдіївському та Запорізькому напрямках, де російські штурмові підрозділи намагаються прорвати оборону українських військ і захопити населені пункти Тоненьке, Орлівка, Семенівка, Бердичі, Красногорівка.

За словами головнокомандувача, нині тривають жорсткі бої в районах Вербового та Роботиного, над якими російські окупанти намагаються повернути контроль.

Він додав, що під час роботи «в окремих командирів були виявлені певні прорахунки у володінні ситуацією й оцінці противника, що безпосередньо вплинуло на стійкість оборони на окремих напрямках».

Олександр Сирський заявив, що доклав зусиль для виправлення ситуації на місці, виділивши також додатковий ресурс боєприпасів і матеріальних засобів, а також необхідних резервів.

Нагадаємо, що 15 лютого 3-я окрема штурмова бригада підтвердила, що була терміново передислокована для посилення українських військ в районі Авдіївки. В пресслужбі зазначили, що ситуація в місті надзвичайно критична.

16 лютого у бригаді повідомили, що російська армія продовжує активно обстрілювати Авдіївку, зокрема територію Коксохімічного заводу. Загарбники штурмують місто та атакують з повітря і вдень, і вночі. 

У ніч проти 17 лютого, головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський ухвалив рішення вивести підрозділи з Авдіївки, що на Донеччині, щоб уникнути оточення та зберегти життя і здоров'я військовослужбовців.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що рішення про відхід українських військ з Авдіївки було викликано бажанням зберегти наших людей.

Дивитись повну версію