Усик здобув другу перемогу над Джошуа

Український боксер Олександр Усик (19–0, 13 КО) закріпив свою першу перемогу і в другий раз здолав британця Ентоні Джошуа (24–2, 22 КО) у поєдинку-реванші.

Результат поєдинку зафіксував Sport.ua.

Боксери змагалися за пояси чемпіона світу у суперважкій вазі за версіями WBA, WBO, IBF та IBO. Восени минулого року Усик вперше переміг Джошуа за очками, після чого останній використував право на бій-реванш.

— У першому раунді українець одразу почав активно рухатися, намагаючись джебом пристрілятись до захисту суперника. Джошуа показав своє небажання віддавати центр рингу та відповідав ударами, які, втім, не досягали мети. У другому раунді Усик старанно намагався влучати по супернику, і тому ударів від українця було небагато. Джошуа, відчувши невелику свободу, викинув кілька двійок, які не стали проблемними для українського чемпіона. Третій раунд пройшов у рівній боротьбі. При цьому Джошуа таки бічним дістав українця. На кінець четвертого раунду боксери пішли почали обмінюватися ударами. Британець намагався зловити Усика на аперкот: було досить близько, але ці удари розтинали повітря. У п'ятому раунді стався неприємний епізод. Удар нижче пояса від Джошуа завдав українцеві чимало болючих відчуттів. Але Усик швидко відновився і продовжив вести бій у колишньому вичікувальному ключі. У шостому раунді кілька важких ударів Джошуа досягли мети, а наступного суперники більше відпочивали ніж боксували. У восьмому британець жорстко відпрацював по корпусу Олександра: цей раунд був дуже непростим для українця. Як і дев'ятий. Джошуа обрушив величезну кількість ударів на Усика, і українець насилу стримав натиск суперника. Десятий раунд залишився за Усиком, який проводив точні атаки по супернику. В останніх двох раундах суперники виглядали втомленими. Джошуа намагався атакувати, на що українець відповів точними контрвипадами. Долю переможця бою, як і після першого поєдинку суперників, вирішували судді, — описала поєдинок редакція Sport.ua.

Олександр Усик виявився переможцем роздільним рішенням суддів: 113–115, 115–113, 116–112! Боксер наголосив, що його перемога присвячена Україні.

Нагадаємо, Олександр Усик подбав про те, щоб трансляція реваншу з Ентоні Джошуа для його українських співвітчизників була безкоштовною.

Дивитись повну версію