«Місцева влада «тягнула час», — олімпійський чемпіон Абраменко розповів, чому у Миколаєві так і не з'явився трамплін для фристайлу

Олімпійський чемпіон, фристайліст Олександр Абраменко вважає, що у Миколаєві міг би з’явитися трамплін та гідна база для тренувань.

Про це він сказав в інтерв’ю Sport-express.

Олександр Абраменко розповів, що мав надію, що у Миколаєві створять хороші умови для тренувань з фристайлу після того, як він здобув олімпійське золото, однак змін так і не відбулося.

— Це дуже болюче запитання. Воно турбує нас вже багато років. Ще з 2009 року ми наголошували чиновникам різного рівня, що спортивна база «Спартак» у Миколаєві перебуває у занедбаному стані і треба щось з цим робити. Тренуватися нам не було як і де. У збірної команди України ще існувала можливість виїхати на тренування за кордон. А ось фрістайлісти-початківці взагалі не мали можливості тренуватися. Також на певний час у Миколаєві закривали школу фристайлу. Тоді склалося враження, що у місті корабелів для нашого виду спорту немає майбутнього. Я сподівався, що здобуття олімпійського золота якось змінить цю ситуацію. Але після цього пройшло чотири роки і змін не помічалося, — зазначив спортсмен.

Він пригадав як пропонував разом з  Максимом Білоніжком проєкт спортивної школи з фристайлу, однак, на його думку, місцева влада «тягнула час» і показувала, що їй це не цікаво». Ситуація трохи поліпшилися після завоювання Олександром Абраменком срібла на Олімпіаді, однак планам завадила війна.

— Тоді разом із моїм другом Максимом Білоніжком, який займається проєктуванням будинків і споруд, ми розробили план відбудови трампліна у Миколаєві. Представляли це місцевій владі, але вона «тягнула час». Показувала, що їй це нецікаво. Ми зверталися і до двох міністрів спорту (нинішнього і попереднього), і до Офісу Президента України. Після здобуття мною олімпійського срібла місцева влада Миколаєва все ж наважилася на певні кроки назустріч. Але розпочалася війна. І, звісно, зараз це не на часі, — сказав він.  

Нагадаємо, що на початку 2021 року у Миколаєві презентували проект будівництва сучасного спортивного комплексу з фристайлу. Концепцію та ескіз майбутнього комплексу розробив колишній спортсмен та вихованець миколаївської школи фристайлу Максим Білоножко, автором ідеї виступив Олександр Абраменко. За проєктом комплекс включає кілька видів сучасних трамплінів з басейном для стрибків, а також відповідною інфраструктурою.

До цього, у листопаді 2020 року, Олександр Абраменко розповів, що вже не вірить у те, що держава реалізує проект з будівництва трампліну для фрістайлу, а тому хоче зробити це за приватні гроші.

У травні 2020 року в Миколаєві запустили проект, покликаний об’єднати городян, які бажають побудувати новий трамплін для фрістайлу, оскільки у вересні 2019 року Олександр Абраменко висловив сумніви, що в Миколаєві відновлять цей трамплін.

У березні 2018 року олімпійський чемпіон говорив, що через те, що в Україні немає спортивної інфраструктури для зимових видів спорту, фрістайлісти готуються до змагань у спорткомплексах Швейцарії та Білорусії.

Дивитись повну версію