• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16.2°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.2° Ясне небо

Евгения Матейчук

Евгения Матейчук

Глава Николаевской областной организации партии "Демократический альянс"

Ціль - отримати водійське без корупції

Моя історія отримати водійське посвідчення без корупції почалась в червні 2017( я пішла в автошколу) і завершилась сьогодні. Школу я закінчила ще у вересні, але далі мене чекали 5 місяців повторних здач теорії і практики в мрео, бо там є давно уставлені правила скільки хто і кому несе. І в моєму випадку це все було схоже на "хто кого?!".

Перший екзамен з теорії я не здала, коли здавала з групою і далі я ще 4 рази приходила в мрео, щоб таки на 5 раз його здати. Кожен наступний екзамен можна здати лише через 5 днів. Це все супроводжувалось постійними довгими очікуваннями в кількох чергах, щоб кожного разу подавати знову документи. 
І ясно чому все так, бо ж як тільки людина розуміє, що її чекає, то дістати і заплатити кілька тисяч гривень хабара стає простіше.

В грудні я таки здала теорію і була ціль до НР здати практику. Але не так сталось як гадалось. Дається можливість 3 рази здати практику і якщо і з третьої спроби ти не здасиш, то йдеш на повторний курс вождіння в автошколу. Я думала, що мене це обійде, бо ж їздила я вже давно добре.. Але мене відправили на повторний курс. 

Лише сьогодні припаркувавшись я почула від екзаменатора, що з 17.00 до 18.00 я можу забрати права. А це вже був четвертий раз здачі практики, четвертий екзамен, а в сумі з теорією - дев'ятий.

Моїй радості не було меж. Нарешті.

І це лише дуже суха вижимка всього, що відбувалось, всіх веселих і не дуже розмов і ситуацій, а скільки разів за цей час мені пропонували "вирішити" проблему.

Так, це все забрало дофіга сил і ресурсів ( я точно витратила за цей час більше коштів, ніж той хабар), але я знала на що сама себе підписала + у мене була поруч моральна підтримка