• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16° Ясне небо

Александр Максименко

Александр Максименко

ГО "Фонд оновлення села"

Хто просуває місто та область Святого Миколая? Ніхто!

Минуло вже два роки з того часу, як через особистісні конфлікти в структурі Миколаївської облдержадміністрації було ліквідовано управління туризму. 

Вже немає тих людей та конфліктів, поверніть сферу туризму в структуру ОДА. 

Шановні колеги, підтримайте звернення до Голови Миколаївської облдержадміністрації Олександра Стадніка: 

В Україні туризм визнано одним найбільш перспективних напрямів економічного і соціально-гуманітарного розвитку.

В Миколаївській області туризм також визнано одним з пріоритетів, виходячи із стратегії соціально-економічного розвитку. По факту все говорить про інше. В структурі Миколаївської обласної державної адміністрації взагалі відсутній окремий структурний підрозділ, який має відповідати за питання розвитку туризму на території Миколаївської області. На розвиток туризму майже не виділяються бюджетні кошти, а в прийнятій програмі розвитку туризму та курортів в Миколаївській області на 2016-2020 роки взагалі відсутнє бюджетне фінансування.

Взагалі, дану програму вдалось прийняти тільки завдяки створеному у 2016 році управлінню з питань молоді та туризму Миколаївської обласної державної адміністрації. Було затверджено туристичний бренд Миколаївської області – Миколаївщина туристична, активно працювала рада з питань туризму та діяльності курортів при Миколаївській облдержадміністрації.

На сьогоднішній день, по факту, не можна навіть з когось спитати «Що зроблено у сфері туризму Миколаївській області за останні роки?». Вірніше можна звернутися в облдержадміністрації, але всі листи розписуються на управління молоді та спорту Миколаївської облдержадміністрації. А де туризм?

Наприклад в Одеській області діє ціле управління туризму, рекреації та курортів обласної державної адміністрації. Там також прийнято програму розвитку туризму та курортів на 2017-2020 роки, і навіть передбачено бюджетне фінансування у розмірі 18,9 млн. гривень на 3 роки. 

В Херсонській області також є управління туризму та курортів обласної державної адміністрації. Там також є програма розвитку туризму та курортів, а бюджет на розвиток туризму та курортів тільки 2019 році склав 4,5 млн. гривень. 

Що ми пропонуємо:

1. Утворити в структурі Миколаївської обласної державної адміністрації окреме управління туризму та курортів.

2. Провести відкритий конкурс на посаду керівника цього управління.

3. Переглянути бюджет на 2020 рік, проаналізувати скільки коштів виділено, на які заходи і що потрібно зробити першочергово.

4. Направити кошти, отримані від туристичного збору виключно на розвиток туризму через програму розвитку туризму та курортів в Миколаївській області на 2016-2020 роки.