• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16.2°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.2° Ясне небо

Татьяна Демченко

Татьяна Демченко

Депутат Николаевского областного совета, глава фракции "Нова держава"

Коли будуть працювати дитячі садки в Єланецькому районі?

Депутатське звернення
депутата обласної ради
Тетяни Демченко
до голови ОДА
Олександра Стадніка

Шановний Олександре Васильовичу!

З середини березня місяця цього року по сьогоднішній день жоден дитячий садок в Єланецькому районі не працює. Це викликає соціальну напругу серед населення району. Головна причина простою -- ніби-то «коронавірус»!

Єланецький район  - один з небагатьох районів області, де не працюють дитячі садки, хоча вже минуло два місяці після затвердження Постанови Міністерства Охорони Здоров'я №25 від 21.05.2020 року «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19)».

На початку липня цього року я офіційно звернулася до керівництва Єланецької РДА та районної ради по питанню відновлення роботи дитячих садків.

На моє звернення по цьому ж питанню до Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області я отримала чітку відповідь, що «... протягом дії карантину з СОVID-19, звернення щодо відновлення роботи закладів дошкільної освіти від селищних та сільських рад, Єланецької РДА до Єланецького міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області  не надходили...».

Нещодавно голова Єланецької РДА Н. Гайчева повідомила мене, що Єланецька РДА відповідає лише «... безпосередньо за освітній процес, який триває з 01 вересня по 30 травня...» в дошкільних закладах району. Не більше, не менше!

Крім того чиновник проінформувала, що «... відповідно до п.3 п.п. б Постанови КМУ №500 від 17.07.2020 р. «Про внесення змін до деяких актів КМУ» на період дії карантину заборонена діяльність дитячих закладів оздоровлення та відпочинку...». Коментарі зайві - адже дитячі садки не відносяться до закладів оздоровлення та відпочинку дітей, яких в районі взагалі немає.

Тобто влада району практично не займається і не збирається займатися таким важливим для людей питанням.

Прошу Вас

- терміново вжити заходи по відкриттю дитячих садків в Єланецькому районі;

- розібратися та надати відповідь - хто або що заважає в Єланецькому районі відновити роботу дитячих садків та притягнути винних осіб до відповідальності;

- надати інформацію в розрізі міст та районів області відносно фукціонування дитячих дошкільних навчальних закладів після послаблення карантину.

Про вирішення питання прошу проінформувати мене у термін визначений згідно ст. 13 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад».