• четвер

    19 вересня, 2024

  • 23°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 23° Мінлива хмарність

Артем Ильюк

Артем Ильюк

Депутат Николаевского городского совета

Війна. 2014. 2022. У чому різниця?

Війна–2022 згуртувала людей. Згуртувала всю країну.

У 2014-му війна, завдяки деяким політикам, роз’єднувала нас. Адже події у Донецькій та Луганській областях намагались використовувати для політичних амбіцій, для боротьби за електоральну прихильність.

У 2022-му напівтонів вже не існує. Українці об’єднались, щоб дати відсіч ворогу.

На мій погляд, знову починати стару гру про те, «хто правий, а хто ще правіший» – це нівелювати наше прагнення до перемоги. Звісно, це не має відношення до зрадників держави. Вони повинні нести відповідальність і це робота для наших правоохоронців.

Та все ж деяким політикам, хто навмисно розпалює суперечки всередині країни з думкою про рейтинги і мандати, я хочу нагадати слова Президента:

«Сьогодні у нас з вами одна партія, і ця партія – Україна! Одна фракція – Україна!
У нас одна монобільшість: Україна – єдина, сильна, незалежна!»

Ті, хто захищав Україну у 2014 та 2022 роках, завжди розуміли, хто насправді є ворогом. Бо на фронті все більше ніж однозначно. А ті, хто й «пороху не нюхав», навіть уявити не могли, що рф почне кривавий геноцид українців, руйнуючи міста та знищуючи дітей. Бо мозок цивільних людей (більшості з нас) й уявити не міг, що у 21 сторіччі цілком реально вести повномасштабну війну заради вбивства цілого народу.

Але сьогодні вже немає жодного, хто не чув би вибухи та не зіткнувся зі смертю рідних, друзів, знайомих…

Саме тому, навіть у сприйнятті того жаху, що по суті розпочався ще в 2014 році, є різниця. Вона є і зараз, бо Одеса не зможе відчути того, що відчуває Миколаїв. Бо Миколаїв не знає, як себе почуває Херсон в окупації. А Херсон не уявляє, як воно – бути Маріуполем…

Але! Українці дуже швидко зрозуміли жах війни. Люди зробили той крок, якого так боялись більшість політиків – об’єднались для захисту рідної землі. Завдяки єдності та нашим славетним ЗСУ ми вистояли в перші дні та йдемо до перемоги.

Я завжди вірив в людей та в силу добра. Пишаюсь, що я – українець, що я – частина великого народу великої країни. Знаю, що ми разом прямо зараз змінюємо світ і він точно буде кращим.

Перемога буде за нами!