Протипоказання до лазерної епіляції глибокого бікіні

Лазерну епіляцію як косметологічну послугу для зони глибокого бікіні вибирає дедалі більше дівчат. Така тенденція пояснюється доступністю, безпекою, практичністю та збереженням ефекту на довгі роки. Але незважаючи на те, що практикується давно, більшість жінок досі не знають усіх протипоказань при лазерній епіляції бікіні, – пишуть в epilaser.com.ua. Про це існує безліч міфів та хибних побоювань. Одне ясно напевно, не знання всіх обмежень здатне завдати лише шкоди. Тому ми детально розберемо це питання.

Що необхідно знати про епіляцію

Механізм роботи методики простий, він заснований на руйнуванні волосяного фолікула енергією вузькоспрямованого світла. Світловий потік генерується спеціальним апаратом, а проникаючи під шкіру, поглинається меланіном (колірним пігментом) і гемоглобіном (складним залізовмісним білком, що живить коріння).

Під впливом температури фолікул просто розплавляється, а судини запаюються. Так, через позбавлення харчування волосся відмирає, а згодом поступово відпадає і не росте. Лазерна дія спрямована та обмежена:

  • промінь проникає у епідермальні шари на мінімальну глибину;
  • впливає виключно на волосяні цибулини;
  • не впливає на роботу внутрішніх органів та не деформує навколишні тканини.

Одночасно з перевагами, епіляція має низку ризиків пов'язаних із протипоказаннями. Якщо не зважити на відповідні рекомендації, замість бажаного ефекту можна отримати полярно протилежний – і це як мінімум.

Абсолютні протипоказання до лазерної епіляції глибокого бікіні

Вони не завжди мають індивідуальний характер. Є кілька категорій клієнтів, яким однозначно процедуру заборонено:

  1. Сиве волосся. Внаслідок відсутності в них барвника пігменту лазер стає неефективним.
  2. Свіжа засмага. Сонце сприяє збільшенню кількості меланіну в шкірі та додаткового навантаження, тому важливо дати їй передихнути перед відвідуванням салону 5-15 днів.
  3. Герпес у активній фазі. Генітальні висипання заважають проведенню якісного сеансу через поганий контакт з маніпулою.
  4. Онкологія. Локалізація такого захворювання не має значення. Заборона лазерної епіляції викликана невідомістю реагування лазера на організм.
  5. Фотодерматит. Індивідуальна непереносимість до сонячного випромінювання викликає таку саму реакцію і від лазерного апарату.
  6. Неконтрольований цукровий діабет. Такі пацієнти мають більш виражений дискомфорт при епіляції через підвищену чутливість. Крім того, загоєння ранок виявиться тривалим - що може спровокувати зараження шкіри всілякими інфекціями.

Будь-яка хвороба, залежно від стадії своєї занедбаності та вираженості симптомів, здатна якісно змінити життя людини. Навіть, незважаючи на гарне самопочуття, люди, які страждають на певні недуги, змушені відмовитися від звичних зручностей, у тому числі – від епіляції області глибокого бікіні з використанням лазера.

Важливо отримати кваліфіковану консультацію досвідченого та уважного лікаря. Вагома підстава для альтернативних заборон - стан здоров'я, наявність певних хвороб.

Відносні протипоказання до процедури лазерної епіляції зони бікіні

Їх існує цілий список:

  • шкірні запалення;
  • генітальний герпес;
  • родимі плями на бікіні;
  • застуда, грип, висока температура;
  • подряпини, опіки, садна;
  • післяопераційні шрами менше ніж 90 днів.

До епіляції не допускаються за наявності на бікіні келоїдних рубців (розростань сполучної тканини, що виникають у місці отриманої травми). А також у період вагітності та лактації. Адже при підготовці до пологів жінки особливо чутливі та тривожні. А це разом із можливими больовими відчуттями можуть викликати передчасні пологи. При годуванні груддю обмеження обумовлено нестабільністю вироблення гормонів. Неповноліття також є причиною відкласти похід у салон. Оскільки до 18 років зазвичай ще не сформувався організм і рівень гормонального фону. А це означає нестійкий результат або його повну відсутність.

Лазерна епіляція бікіні як спосіб видалення волосся безпечна і безболісна, якщо виконується відповідальним майстром. Інакше можливі такі ускладнення, як опіки, алергічні реакції, пігментація, розвиток світлостраху, герпетичних висипів, фолікуліту.

Тому краще довірити своє здоров'я професіоналам, які чудово зарекомендували себе на ринку України. Згідно з відгуками, одним із найкращих в Україні є спеціалізована мережа клінік EpiLaser. Вже на першому прийомі спеціаліст проконсультує клієнта з усіх питань і розпитає про можливі протипоказання до епіляції лазером. Якщо буде виявлено, хоч якісь обмеження, у процедурі буде відмовлено.

View full version