Росіяни майже повністю знищили Любомирівку на Миколаївщині: як сьогодні виглядає село

У селі Любомирівка колишнього Березнегуватського району Миколаївщини не лишилося будинків, які не зачепило російськими обстрілами. Загарбники навіть знищили пам’ятник героям, загиблим у Другій світовій війні, що знаходиться на в’їзді до села.

Про це розповів кореспондент «НикВести», який побував на місці.

Любомирівка довгий час знаходилася на лінії розмежування. До вторгнення тут проживало до 500 людей. Майже усі виїхали, тікаючи від війни.

У селі не лишилося і жодного вцілілого об’єкта інфраструктури. Місцева школа, де до початку повномасштабної війни навчалися близько 200 дітей, сьогодні зустрічає вибитими вікнами, зруйнованими кабінетами і понівеченим дахом.

Потрохи місцеві мешканці повертаються до села. Наприклад, родина Соловей, яка на початку вторгнення виїхала, аби врятувати онучок, вже лагодить будинок.

— Приходили сюди кацапські розвідувальні групи, ставали на краю і лупили. Тут у нас епіцентр бойових дій був, дерева, все літало, — розповідає Тамара Соловей, показуючи понівечені ворота.

Подружжя Соловей, Тамара та Богдан, у цій віні втратили сина — старший сержант Микола Соловей героїчно загинув у Маріуполі.

Нині вони потихеньку наводять лад у дворі, замінили розбиті вікна, лагодять дах. Підгодовують котів і собак, що лишилися без господарів. Також зібрали до купи свійських птахів, яких односельці лишили, рятуючи свої життя.

Фоторепортаж

Фото: Сергій Овчаришин, «НикВести»

Раніше «НикВести» показали буквально випалену російськими обстрілами Новогригорівку Шевченківської громади.

View full version