Переправляв чоловіків за кордон та брав хабарі: експрацівнику ДВС на Одещині повідомили про підозру

Колишнього посадовця підозрюють у переправленні чоловіків за кордон, фото: Одеська обласна прокуратураКолишнього посадовця підозрюють у переправленні чоловіків за кордон, фото: Одеська обласна прокуратура

В Одеській області затримали експрацівника Ізмаїльського відділу Державної виконавчої служби за підозрою у переправленні військовозобовʼязаних чоловіків за кордон та отриманні хабаря.

Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі.

За даними слідства, колишній посадовець закривав виконавчі провадження стосовно громадян, які мають борги та брав гроші за свої «послуги».

Правоохоронці також задокументували отримання ним 30 тисяч гривень за вирішення питання щодо закриття двох виконавчих проваджень.

Колишнього посадовця підозрюють у переправленні чоловіків за кордон, фото: Одеська обласна прокуратураКолишнього посадовця підозрюють у переправленні чоловіків за кордон, фото: Одеська обласна прокуратура

Ще чоловік «підзаробляв» на переправленні чоловіків за кордон. Він підшуковував військовозобов’язаних чоловіків, які мали хотіли виїхати з України, та за 8 тисяч доларів пропонував переправити їх поза пунктами пропуску через українсько-румунський кордон, зазначили у прокуратурі.

Втечу за кордон він забезпечував за допомогою човна на одній із ділянок річки Дунай. Чоловіка затримали під час отримання грошей за чергове переправлення за кордон. Йому повідомили про підозру за частиною 2 статті 369-2 та частиною 3 статті 332 КК України. Наразі встановлюється повне коло учасників, причетних до незаконних оборудок.

Примітка: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше правоохоронці затримали виконуючого обов'язки начальника одного з районних відділів управління Державної міграційної служби в Одеській області, який організував переправлення військовозобов'язаних чоловіків через кордон.

View full version