• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16.1°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.1° Похмуро

Від 50 тисяч до мільйона: у Центрі зайнятості розповіли, які гранти для бізнесу можна отримати в Миколаївській області

Наразі в Миколаївському обласному центрі зайнятості діють три програми по видачі грантів на відкриття чи розвиток бізнесу. Кошти можуть отримати як військові, так і цивільні.

Докладно про це розповів директор ЦЗ Дмитро Оборонько під час брифінгу 31 серпня, пишуть «НикВести».

— На сьогодні ми маємо можливість надавати допомогу людям, які хочуть або відкрити власний бізнес, чи у яких уже є власний бізнес і вони хочуть трошки розширитись. На сьогодні у нас існує три важливих основних направлення по наданню грантів, — сказав Дмитро Оборонько.

Перший напрямок: гранти від 50 до 250 тисяч гривень на розвиток і відкриття бізнесу. Їх має можливість отримати будь-яка людина, котра бажає. Треба написати бізнес-план і подати заяву через «Дію». Заявки переглядає комісія та вирішує, давати кошти чи ні. Цього року по такій програмі було видано в області більше 9 мільйонів гривень, створено 80 робочих місць.

Другий напрямок: гранти до 500 тисяч для членів родин військовослужбовців і військових, що отримали інвалідність внаслідок бойових дій.

Третій напрямок: до мільйона гривень для військовослужбовців.

По перших двох програмах є умова, що отримувач гранту зобов’язаний створити мінімум два робочих місця. По третьому — чотири робочих місця, два з яких мають зайняти військовослужбовці або ветерани з інвалідністю.

Раншіе повідомлялося, що Миколаївський обласний центр зайнятості має можливість до кінця року видати гранти на відкриття і розвиток бізнесу ще на 20 мільйонів гривень.

Нагадаємо, на Миколаївщині стартує проект грантової допомоги для відновлення та підтримки економічного розвитку постраждалих районів. 

Читайте також: