• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 22.4°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.4° Похмуро

Маск позичив мільярд доларів у SpaceX того ж місяця, коли придбав Twitter, — WSJ

Американський бізнесмен Ілон Маск позичив мільярд доларів у своєї космічної компанії SpaceX того самого місяця, коли придбав соцмережу Twitter.

Про це пише Wall Street Journal.

За даними видання, SpaceX затвердив кредит у розмірі 1 мільярд доларів, який був забезпечений частиною акцій SpaceX Маска, у жовтні і Маск повністю скористався ним того часого місяця. Відомо, що у жовтні 2022 року Маск став власником Twitter.

Маск мав домовленості з банками про позики під заставу його акцій у його ж компаніях, включно з фірмою-виробником електромобілів Tesla.

За даними WSJ, Маск є найбільшим акціонером SpaceX із 42% акцій та часткою голосів у майже 79%, згідно із документами станом на березень. На кінець минулого року у SpaceX було 4,7 мільярда доларів готівкою та цінними паперами.

Окрім того, Маск продав «величезну частину» своїх акцій Tesla у 2022 році — як до, так і після угоди з Twitter. Згідно зі звітом WSJ, у квітні 2023 року Tesla оголосила, що ще більше посилила правила щодо використання Маском своєї частки в компанії для позичання грошей.

Читайте також: