• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 14.2°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 14.2° Ясне небо

На Миколаївщині відкрили меморіал загиблому пілоту, Герою України Вадиму Благовісному

Поблизу села Суворівка Єланецької громади Миколаївської області відкрили пам'ятник на місці загибелі Героя України підполковника Вадима Благовісного.

Про це повідомили в миколаївській 299 бригаді тактичної авіації імені генерал-лейтенанта Василя Нікіфорова.

Побратими зазначають, що Вадим Благовісний був одним з кращих льотчиків бригади. Під Суворівкою він прийняв свій останній бій з російським винищувачем. Вадиму було 26 років.

«Нажаль, грізні в атаці наземних цілей штурмовики Су-25 мають небагато шансів уціліти при зустрічі з винищувачами. Особливо, коли за останніми не лише якісна, але й кількісна перевага. Тим більш очевидним є героїзм наших льотчиків, котрі не рахуючись зі смертельною небезпекою раз по раз спрямовують своїх стареньких «грачів» у самісіньке пекло з однією думкою: виконати бойове завдання і наблизити перемогу, нехай навіть ціною власного життя. Таким був і наш побратим — Вадим Благовісний. Його подвиг та загибель не будуть даремні. А пам'ять про нього навіки збережеться не лише у граніті, а й у людських серцях», — зазначили у бригаді.

Вадим Благовісний

Вадим Благовісний закінчив Харківський національний університет Повітряних сил імені Івана Кожедуба. З 2018 року служив у Миколаєві в складі 299-ї бригади тактичної авіації.

З початком російського вторгнення в Україну 2022 року здійснив 95 бойових вильотів, знищив 100 одиниць броньованої техніки, понад 80 автотранспортних засобів.

Похований в рідному селі Синдаревському, що на Чернігівщині.

Нагадаємо,  8 серпня поблизу села Андронівка на Дніпропетровщині відкрили пам’ятник Герою України, майору Олександру Кукурбі. Він служив у миколаївській 299 бригаді тактичної авіації імені генерал-лейтенанта Василя Нікіфорова.

Читайте також: