• четвер

    19 вересня, 2024

  • 19.9°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 19.9° Переважно ясно

Зеленський офіційно призначив Проніна начальником Полтавської ОВА

Очолювати Полтавську обласну військову адміністрацію буде Філіп Пронін, колишній заступник керівника Агентства з розшуку та менеджменту активів.

Філіпа Проніна на посаду призначили за указом президента Володимира Зеленського. Документ про це оприлюднили на офіційному сайті 10 жовтня.

Кандидатуру Філіпа Проніна 5 вересня рекомендував до призначення Кабінет Міністрів. Посадовця призначили замість попереднього очільника ОВА Дмитра Луніна. Його звільнили указом від 10 жовтня.

Як повідомили на офіційному сайті АРМА, Філіп Пронін є заступником голови Агентства. Він має вищу економічну та юридичну освіту.

Філіп Пронін представляв Україну у Мінських переговорах щодо війни, яку розпочала Росія в Україні. 2017 році очолив Управління виявлення та розшуку активів АРМА, а в січні 2020 року був призначений заступником Голови Агентства. У 2021 році увійшов до складу Ради з питань запобігання та протидії легалізації доходів одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський звільнив Павла Кириленка з посади голови Донецької облдержадміністрації.

Читайте також: