• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 13.8°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 13.8° Ясне небо

ЮНЕСКО погодилося визнати Одесу частиною Світової спадщини

В Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) затвердили заявку України на внесення Одеси до списку  об'єктів Світової спадщини, оскільки місто знаходиться під загрозою російських обстрілів.

Про це повідомляє Wionews.

Культурна гілка ООН за підсумками зустрічі міністра культури України Олександра Ткаченка та генерального директора ЮНЕСКО Одрі Азуле оголосила, що кандидатура Одеси буде терміново розглянута, оскільки місто вже страждало від ракетних ударів.

З початку війни ЮНЕСКО оплачувала ремонт Одеського музею сучасного мистецтва. Вони також оплачуватимуть додаткових співробітників, завданням яких є захист експонатів. Окрім забезпечення безпеки, це допоможе оцифрувати твори мистецтва.

За даними ЮНЕСКО, вона вже зібрала для України близько 7 мільйонів доларів США і планує виділити додаткові кошти на відновлення пошкоджень музеїв, спричинених війною, а також на додаткове захисне спорядження. Організація також надасть допомогу для «оцифрування щонайменше 1000 творів мистецтва в Одесі, а також документальної колекції Одеського державного архіву».

Нагадаємо, за три роки до війни Миколаївську астрономічну обсерваторію знову хотіли включити до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

Читайте також: