• четвер

    19 вересня, 2024

  • 20.2°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 20.2° Переважно ясно

СБУ затримала російського агента, який наводив ракетні удари по школах Миколаєва

Служба безпеки України затримала чоловіка, який надавав ворогу точні координати освітніх закладів Миколаєва для ракетних обстрілів, а також збирав розвіддані про дислокацію, переміщення та озброєння Сил оборони України на півдні.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Встановлено, що за його «наводкою» у Миколаєві зруйновано та пошкоджено декілька об’єктів військової інфраструктури та завдано нищівного удару по двох школах.

Кіберфахівці СБУ встановили, що затриманого завербував кадровий співробітник воєнної розвідки РФ після початку вторгнення.

Чоловік був активним учасником дискусій у Телеграм-каналах антидержавного спрямування, де не приховував своїх проросійських поглядів і відверто просував російські наративи.

Під час обшуку правоохоронці виявили мобільний телефон, який чоловік використовував для комунікації з російським координатором.

Зловмиснику повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Раніше повідомлялось, що 14 липня російські війська випустили ракети по двох школах у Миколаєві. В одному з навчальних закладів вщент зруйнована частина будівлі.

Міський голова Олександр Сєнкевич вважає, що два загальноосвітні навчальні заклади, які у липні отримали значні пошкодження в результаті обстрілів Миколаєва військами Російської Федерації, неможливо відновити, їх треба зносити та перебудовувати.

Нагадаємо, з початку російського вторгнення на Миколаївщині пошкоджено частково або повністю 9 тисяч 958 цивільних об’єктів, з них 330 навчальних закладів.

Читайте також: