• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 15°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 15° Ясне небо

В тимчасово окупованій Снігурівці залишаються близько 2 тисяч людей, — Кім

На сьогоднішній день в тимчасово окупованій Снігурівці Миколаївської області залишається близько 2 тисяч жителів. Гуманітарна ситуація в місті оцінюється як задовільна.

Про це в інтерв’ю виданню РБК-Україна розповів голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

За його словами, більшість людей, що залишились в окупованому місті, це люди похилого віку.

— Не хочуть виїжджати і щось змінювати (жителі Снігурівки, — прим.). Окупанти завжди хочуть провести «референдум» і скрізь. Але вони не раз уже переносять через те, що це неможливо, люди не хочуть брати участь у ньому. Давайте так – біля 8-10% сказали, що вони прийдуть. Це ще невідомо, що вони скажуть. То це з 2 тисяч 160 людей прийде і «референдум» проведуть, але виглядатиме не дуже. А підвоз до Снігурівки «тітушок», або як їх там називають, теж небезпечно. Ніхто не хоче їхати до Снігурівки для масовки. У них із цим є певні проблеми, — розповів Віталій Кім.

Відзначимо, що за даними Держстату, у 2020 році в Снігурівці проживало 12 тисяч 432 людини.

Щодо планів окупантів начебто «приєднати» Снігурівку до Росії чи Криму, то Віталій Кім заявив, що не реагує на них, оскільки «вони не мають нічого спільного з реальністю».

Нагадаємо, за минулу добу ЗСУ поцілили в командно-спостережний пункт 205-тої окремої мотострілецької козачої бригади росіян у Снігурівці Миколаївської області.

Читайте також: