• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 11.8°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 11.8° Ясне небо

Не маю сумнівів, що росіяни знову підуть на Київ, – Залужний

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний впевнений, що війська Російської Федерації вчергове спробують захопити українську столицю силами новомобілізованих росіян.

Про це воєначальник розповів в інтерв'ю The Economist.

За його словами резерв для мобілізації в Росії становить приблизно 1,5 мільйона осіб і це дозволяє планувати подібні атаки.

— Російська мобілізація спрацювала. Це неправда, що їхні проблеми настільки серйозні, що ці люди не будуть боротися. Вони будуть. Велить їм цар воювати, і вони воюють. Я вивчав історію двох чеченських воєн – це було те саме. Можливо, вони не настільки добре оснащені, але вони все одно становлять для нас проблему. За нашими оцінками, у них є резерв 1,2-1,5 млн осіб... Росіяни готують близько 200 тисяч нових військових. Я не маю сумнівів, що вони знову підуть на Київ, - вказує Валерій Залужний.

У матеріалі військовий керівник вказує, що, на його думку, Росія мала усі ресурси, щоб за 3 місяці досягти усіх цілей, які вони ставили під час повномасштабного вторгнення, але зараз вони вичерпали ці ресурси, втратили потенціал без практично будь-якого результату. Зараз війська РФ роблять роботу над помилками.

— Вони хотіли взяти Київ і у воєнному відношенні це було правильне рішення і найпростіший спосіб досягнення мети. Я б зробив те саме. Я добре знаю Герасимова (керівник ГШ Збройних Сил Росії, - прим.) Звичайно, не особисто. Для нього не було виходу і тепер він зосередився на Донбасі, щоб зберегти ресурси, що залишилися. Сьогодні ситуація на Донбасі непроста. Але стратегічно це безпрограшна ситуація для російської армії. Отже, швидше за все, вони шукають способи зупинити протистояння і зробити паузу будь-якими засобами: обстрілювати цивільних осіб, залишати наших дружин та дітей замерзати до смерті. Їм це потрібно для однієї простої мети: їм потрібен час, щоб зібрати ресурси та створити новий потенціал, щоб вони могли продовжувати досягати своїх цілей, - каже Валерій Залужний.

Читайте також: