• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 22.4°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.4° Похмуро

Перед міськрадою спиляли багаторічні ялинки – влада Миколаєва заявляє, що вони були аварійні

Перед будівлею Миколаївської міської ради спиляли багаторічні ялинки.

Про це повідомляє кореспондент «НикВести».

В коментарі «НикВести» перший заступник міського голови Віталій Луков заявив, що не знав про те, що хвойні дерева перед міськрадою були спиляні. Але, він зазначив, що дерева були аварійні і тому були прив'язані до будівлі сталевими тросами.

— Я не знаю, але ялинки були аварійні і тому були привязані до будівлі сталевими тросами. Після вибуху, який був в ОДА навесні, деякі дерева вирвало з корінням, і ці штирі, які тримали ці ялинки, їх теж відірвало. В меріїї мали розглядати це питання, може це з цим повязано, – розповів Віталій Луков. 

Слід зазначити, що наприкінці 2021 року перший віцемер Віталій Луков повідомляв, про те, що будівля міськради, яка була збудована у 1954 році, наразі – аварійна і потребує негайного ремонту. Окремі проблеми для будівлі створювали хвойні дерева, що росли перед мерією, адже їх коріння руйнувало фундамент будівлі.  

— У нас фасад в аварійному стані, це історична будівля, плануємо ремонт, там дуже багато додаткових вимог. Наприклад, ті самі ялинки перед міськрадою – вони псують фундамент. Коли їх садили, то не думали, як коріння зростатиме, а воно зараз зростає у бік фундаменту і це серйозна проблема, насправді, – сказав Луков.

Тоді остаточно рішення, щодо ялинок ще не прийняли. Повернутися до цього питання планували після розробки проекту по реконструкції будівлі міськради. 

Нагадаэмо, що навесні 2021 року на фасаді будівлі Миколаївської міської ради на вулиці Адміральській з'явилася величезна тріщина.

Читайте також: