• четвер

    19 вересня, 2024

  • 18°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 18° Переважно ясно

Слідчий комітет РФ офіційно підтвердив смерть Пригожина

Слідчий комітет Росії у неділю, 27 серпня, підтвердив смерть власника ПВК «Вагнер» Євгенія Пригожина в авіакатастрофі у Тверській області РФ.

Слідчий комітет про це повідомляє на офіційному сайті.

Слідчі повідомили, що сьогодні, 27 серпня, упізнання загиблих під час аварії літака у тверській області було завершено. Серед загиблих є голова та засновник ПВК «Вагнер» Євгеній Пригожин, а також його «права рука» командир найманців Дмитро Уткін.

«За результатами проведення молекулярно-генетичних експертиз особи всіх 10 загиблих встановлено, вони відповідають списку, заявленому в польотному листі», — розповіла керівниця управління взаємодії зі ЗМІ СК РФ Світлана Петренко.

Нагадаємо, що 22 серпня у Тверській області розбився літак, що летів із Москви в Петербург. Загинули 10 людей — 7 пасажирів і троє членів екіпажу. Що саме сталося з літаком — невідомо. Майже одразу після інциденту Росавіація повідомила, що на борту був Євген Пригожин.

Канали, повʼязані з «ПВК Вагнера», писали, що літак збили. Слідчий комітет почав розслідування катастрофи за фактом порушення правил безпеки польотів. Пригожин летів із Малі до Москви літаками Іл із дозаправкою в Дамаску і лише в Москві пересів на свій літак.

В американському Інституті вивчення війни (ISW) вважають, що «майже напевно» вбивство власника ПВК Вагнер Євгена Пригожина було виконане за наказом глави РФ Володимира Путіна. Так він, можливо, хотів помститися за спробу заколоту.

Читайте також: