• вівторок

    17 вересня, 2024

  • 23°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 17 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 23° Похмуро

Російські загарбники майже весь час перекривають Керченський міст через ненадійність конструкції, — Гуменюк

Російські загарбники майже весь час перекривають рух Керченським мостом, адже конструкція ненадійна та не витримує навантаження.  

Про це проінформувала керівник ОК «Південь» Наталія Гуменюк в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини».

За її словами, конструкція мосту через Керченську протоку досить ненадійна. Через те, що переправа не витримує навантаження, росіяни часто перекривають її для руху транспорту, щоб мінімізувати шкоду.

— Це стала практика для них. Вони досить регулярно перекривають там рух, тому що конструкція ненадійна і не витримує навантаження – і в виробничому сенсі, для чого вона і будувалася. Також погода не сприяє її міцності. І з повітря їм теж тривожно регулярно, і з води. Тому вони дуже часто перекривають рух, щоб не завдавати максимальної шкоди, — розповіла Наталя Гуменюк.

Станом на 29 серпня 2023 року зображення підтверджують, що Росія створила підводний бар’єр із затоплених кораблів і стримуючих бонів для стримування атак морських дронів на Кримський міст.

У південній частині мосту сюди входять кілька суден на відстані 160 метрів одне від одного. Вони розташовані в тому ж місці, де 17 липня відбулася атака українського безпілотника «Морський малюк».

Раніше у ГУР зазначили, що нещодавні удари по Керченському мосту вкотре погіршили ситуацію для угруповання військ противника на півдні України та викликали «істеричну» реакцію воєнно-політичного керівництва РФ.

Після цього окупанти посилили охорону мосту через Керченську протоку. Також у зв’язку з пошкодженнями рух через міст уповільнено.

За даними розвідки, у Кремлі вимагали будь-що убезпечити об’єкт, який є критично важливим для воєнної логістики російської окупаційної армії.

Тим часом начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що українські сили продовжать заходи зі знищення російських окупантів в Криму.

Нагадаємо, що видання CNN опублікували ексклюзивні кадри, на яких зафіксовано момент використання експериментального морського безпілотника «Морський малюк» (Sea Baby) для атаки на Керченський міст.

Читайте також: