• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16.5°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.5° Похмуро

«Без театральних вистав і відсторонення від роботи»: СБУ вручила підозри трьом чиновницям мерії Вознесенська

Служба безпеки України вручила підозри ще трьом чиновникам мерії Вознесенська. За інформацією народного депутата від «Слуги народу» Артема Чорноморова, це стосується справи про закупівлю напівпричепів за завищеними цінами.

В Telegram він повідомив, що підозри вручили секретарю міської ради Вікторії Бальцер, керуючій справами виконавчого комітету Яні Синявській та головному бухгалтеру виконавчого комітету Вікторії Морозовій.

Нагадаємо, що 4 травня СБУ затримала віце-мера Вознесенська Андрія Жукова та ще двох чиновників. Заступниа мера підозрюють у розкраданні при закупівлі оборонної продукції.

Нардеп Артема Чорноморова зазначив, що затримання Андрія Жукова проходило «показово, із залученням спецпідрозділу СБУ», а останнього разу підозри вручали «без театральних вистав».

«Пам’ятаєте ситуацію із закупівлями у Вознесеньску, коли першому заступнику мера Жукову та кільком спеціалістам мерії показово, із залученням спецпідрозділу СБУ, були вручені підозри та майже миттєво обрані міри запобіжних заходів?... Виникає кілька логічних питань до наших правоохоронних органів: чи не здається, що це якась дискримінація по незрозумілим підставам, одним фігурантам по справі — театральне шоу по боротьбі з корупцією, підозру із захмарною заставою та тримання під вартою, іншим — потайки повідомлення про підозру і навіть від роботи не відсторонили. А як же так виходить, що ви дозволяєте мати можливість приховати ймовірні докази своєї причетності? Це ж ваш аргумент для запобіжного заходу. Подивимось, що буде далі», — пише Артем Чорноморов.

Також повідомлялося, що серед затриманих чиновників також двоє спеціалістів з бухгалтерського обліку Вознесенської міської ради.

Читайте також: