• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 22.4°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.4° Похмуро

У Новій Одесі невідомі вкрали прапор з могили загиблого морпіха

На центральному кладовищі Нової Одеси, що на Миколаївщині, вкрали бойовий прапор 36-ї бригади морської піхоти з могили загиблого воїна Андрія Фіцая.

Про це повідомив брат захисника Василь Фіцай у місцевій фейсбук-групі.

Він розповів, що на могилі було два державні прапори України та прапор 36-ї бригади морської піхоти імені контрадмірала Костянтина Білинського, який встановили побратими загиблого воїна. Під час останнього відвідування місця поховання з’ясувалося, що прапор морпіхів зник.

«Але, на жаль, в громаді з'явилася «скотина», яка наважилася здійснити акт наруги над могилою та вкрасти, чи з якихось інших мотивів заволодіти саме прапором 36 бригади. Шановні мешканці громади, велике прохання, якщо хтось володіє хоч якоюсь інформацією де, або у кого зараз знаходиться даний прапор або хто міг його зняти, повідомте в особисті», — звернувся Василь Фіцай до мешканців громади.

Раніше повідомлялося, що поблизу села Гребеники Новоодеської громади 6 березня 2023 року фермер проїхав трактором з дисковою бороною територією поховань 18 століття. Місцеві жителі вважають, що територія може бути передана для проведення сільгоспробіт.

Читайте також: