• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 15°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 15° Ясне небо

СБУ затримала коригувальницю, яка готувала удари по Одещині

Служба безпеки затримала коригувальницю, яка готувала ворожі удари по дев'яти об'єктах Одеської області.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Зазначається, що російською інформаторкою виявилася мешканка Чорноморська, яка на початку повномасштабного вторгнення РФ підтримала окупантів і писала про це в заборонених в Україні соцмережах.

Служба безпеки викрила фігурантку ще на початковому етапі її розвідувально-вибухової діяльності та поінформувала командування українських військ про можливі загрози повітряних атак Росії.

Так, серед об'єктів, координати яких для ударів передавала жінка росіянам — укріплені райони Сил оборони, фортифікаційні споруди та стратегічно важливі локації залізничного сполучення.

Крім того, коригувальниця намагалася відстежити напрями польотів бойової авіації ЗСУ.

Для отримання даних зловмисниця регулярно їздила на таксі територією регіону та фіксувала місця базування та переміщення українських захисників. Отримані відомості вона надсилала окупантам у вигляді текстових та голосових повідомлень та знімків з екрана електронних карток.

Варто додати, що коригувальницю співробітники СБУ затримали на спробі передачі нових розвідданих окупантам Російську агентку взято під варту, їй загрожує до 12 років в'язниці.

Нагадаємо, правоохоронці затримали мешканку Одеси, яка отримувала гроші від росіян за координати перебування військовослужбовців ЗСУ в Одесі та Миколаєві.

Раніше повідомлялось, Служба безпеки затримала ще одну агентку російських спецслужб, яка коригувала повітряні удари росіян по звільненому Херсону.

Читайте також: