• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 22.2°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.2° Похмуро

Комуналка на адреси зруйнованих будинків: в ДЖКГ Миколаєва заявили, що надавачів послуг проситимуть припинити нарахування

У Департаменті ЖКГ Миколаєва заявили, що за дорученням міського голови Олександра Сєнкевича готується звернення на надавачів комунальних послуг, аби припинити нараховувати борг жителям напівзруйнованого будинку по вулиці Адміральській, 32.

Про це в ході брифінгу, відповідаючи на питання кореспондента «НикВести», розповів перший заступник директора ДЖКГ Ігор Набатов.

Нагадаємо, у вівторок, 9 жовтня, жителі будинку звернулись до редакції «НикВести», поскаржившись, що станом на жовтень вони досі отримують рахунки за комунальні послуги.

В свою чергу, Ігор Набатов пояснив, що послуга, яка надається управляючою компанією дійсно продовжує нараховуватись тим мешканцям, які не звернулись з заявою про припинення та актом комісійного обстеження. 

— Це приватна управляюча компанія, ми на неї, на жаль, впливу не маємо. Такий механізм вони опрацювали і вони готові здійснювати прорахунок, але чекають заяву з актом комісійного обстеження. Акт комісійного обстеження надається управлінням ДБК, яке забезпечує обстеження всіх пошкоджених об’єктів Миколаєва у 2023 році. Заява просто у довільній формі пишеться до управляючої компанії і все, — сказав Ігор Набатов.

За його словами, рахунки за інші комунальні послуги жителям не надходять, хоча поодинокі випадки трапляються. 

— За нашою інформацією комунальні послуги, саме газ, електроенергія, побутові відходи, вони не нараховуються, але у зв’язку з тим, що вийшла інформація, що деякі мешканці отримують відповідні платіжки, за дорученням міського голови готується ще одне звернення на всіх надавачів комунальних послуг, щоб це припинилося, — повідомив він.

Як відомо, в ніч на 20 липня війська РФ завдали ракетного удару по Миколаєву. Внаслідок влучання було зруйновано триповерховий житловий будинок. 

Наступного дня представники міської влади заявили про плани знести будівлю повністю.

У вересні жителі самостійно замовили технічне обстеження будівлі. Таким чином вони зʼясовуватимуть, чи придатний будинок для життя. 

Під час атаки в будинку загинуло літнє подружжя. Спочатку з-під завалів дістали тіло чоловіка. Трохи пізніше витягнули тіло жінки.

Через удар також зазнала руйнувань будівля обласного центру народної творчості, в якому за радянських часів знаходився будинок піонерів, де почав свій творчий шлях поет-пісенник Марк Лисянський.

Читайте також: