• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 22.4°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.4° Похмуро

У Миколаєві підозрюють злочинну групу, яка організувала схему збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів на ₴4 млн

Миколаївські правоохоронці оголосили підозру вісьмом членам організованої групи за фактом збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів та придбання, перевезення та зберігання тютюнових виробів з підробленими марками акцизного збору,  вчинені організованою групою.

Про це повідомляє Миколаївська обласна прокуратура.

За даними слідства, до групи входили вісім мешканців Миколаєва, віком від 30 до 50 років, які організували збут незаконно виготовлених тютюнових виробів на території Миколаєва. 
Зокрема, представники групи попередньо розподілили між собою функції.  Вони закуповували партії товару у підпільних виробників та продавали його під виглядом відомих марок цигарок гуртово-роздрібними партіями через мережу торговельних павільйонів, а також доставляли товар поштовими відправленнями по всій Україні.

У ході проведення понад 30 санкціонованих обшуків у помешканнях фігурантів та на складських приміщеннях вилучено понад 260 тисяч пачок незаконно виготовлених тютюнових виробів, а також тютюнових виробів з підробленим акцизними марками.

Наразі організатору групи  обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі понад 4 мільйони гривень.

Зловмисникам загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі.

Також правоохоронці повідомляли, що у Миколаєві вилучили з незаконного обігу 250 тисяч пачок безакцизних сигарет на понад 11 мільйонів гривень.

Нагадаємо, уряд скасував діючі норми щодо маркування пачок сигарет. З січня 2024 року попередження про шкоду куріння займатимуть 65% площі пачки.

Читайте також: