• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 22°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22° Похмуро

«Нечистоти стоять калюжами»: жителів багатоповерхівки у Миколаєві тиждень затоплює каналізаційними стоками

У Миколаєві жителі багатоповерхівки на проспекті Героїв України, 16, скаржаться, що чотири квартири на першому поверсі будинку вже тиждень затоплює каналізаційними стоками.

З таким повідомленням мешканка однієї з квартир звернулася до контакт-центру Миколаївської міської ради.

Жінка поскаржилася на керуючу компанію «Місто для людей», аварійну службу якої, за словами жителів, викликали більше 5 разів. У компанії жителів будинку запевнили, що каналізацію забивають вологими серветками.

«Востаннє ми з мешканцями спустилися до підвалу разом із сантехніками, і дивилися, як вони чистять каналізацію. Жодної серветки я там не побачила», — йдеться у зверненні.

Натомість жителі дому впевнені, що така ситуація склалася через маленький діаметр каналізаційних труб.

«Труба чавунна, часів СРСР, усередині вся забита. Туди важко входив металевий трос для чищення каналізації. У години пік, вранці та ввечері, каналізація не справляється і забивається, це при тому, що половина квартир порожня і там ніхто не живе», — написала жінка.

Окрім того жителька будинку зазначила, що у підвалі дому взагалі прогнила каналізаційна система. За її словами під домом «стоять калюжі з нечистотами», через що на першому поверсі будинку сильний запах каналізації.

«Це знущання з людей. У квартирах на першому поверсі жити просто неможливо, цей сморід навіть хлоркою прибрати не можна», — йдеться у зверненні.

Нагадаємо, нещодавно у Миколаєві власники квартир у будинку на проспекті Миру, 28, жалілися на протікання каналізації з 2022 року. Вони запевняли, що нечистоти вже витікають у під’їзд, через що там стоїть жахливий сморід.

Тоді в компанії «Місто для людей» відповіли на скарги миколаївців щодо протікання каналізації. В «МДЛ» зазначили, що така ситуація склалася через те, що жителі багатоповерхівки засмічують каналізаційні колодязі. Прочисткою системи займається комунальне підприємство «Миколаївводоканал».

Також у Миколаєві власники приватних гаражів по вулиці Госпітальній скаржаться на регулярний витік нечистот з переповнених люків. Кожного дня близько 9 ранку з люків на території гаражів йде викид води з нечистотами та засобами жіночої гігієни з Міської лікарні № 1, яка розташована неподалік.

Крім того, нещодавно жителі мікрорайону Тернівка поскаржилися на асенізаторські автомобілі, які зливають нечистоти в посадках та каналізаційних люках, замість офіційно відведених для цього місць.

Раніше, у Новому Бузі місцеві мешканці обурилися бездіяльності влади та комунального підприємства «Добробут», які досі не визначили офіційне місце скидання нечистот. Місцеві помічали, як асенізаторські автомобілі зливають смердючі відходи у люк непрацюючої каналізаційної мережі неподалік міської ради.

Раніше у «Миколаївводоканалі» поскаржилися, що містяни викидають в унітази те, що повинно бути у смітнику.

Також повідомлялося, що в центрі Миколаєва робітники кафе зливала нечистоти у дощову каналізацію.

Читайте також: