• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 15°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 15° Ясне небо

В Одесі затримали місцеву мешканку, яку підозрюють у коригуванні ударів ворожих «шахедів» по місту, — СБУ

В Одесі затримали місцеву мешканку, яку підозрюють у коригуванні ударів ворожих «шахедів» по місту. 

Про це повідомляє СБУ. 

Зазначається, що у серпні цього року було викрито та повідомлено про підозру двом іншим учасникам цієї агентурної мережі. Серед них — агент з оперативним псевдонімом Diezel та його дружина, яка була «зв’язковою» російського ГРУ і зараз переховується від правосуддя у Санкт-Петербурзі. 

«Зловмисниця передала агресору десятки геолокацій, де, за її переконанням, нібито базувалися підрозділи ЗСУ», — йдеться в повідомленні.

Наразі затримано третю фігурантку. 

Також, за даними СБУ, жінка проводила дорозвідку поблизу інфраструктурних об’єктів обласного центру, які викликали «зацікавленість» у воєнної розвідки країни-агресора.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру за частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). 

Їй загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, правоохоронці затримали мешканку Одеси, яка отримувала гроші від росіян за координати перебування військовослужбовців ЗСУ в Одесі та Миколаєві.

Раніше повідомлялось, Служба безпеки затримала ще одну агентку російських спецслужб, яка коригувала повітряні удари росіян по звільненому Херсону.

Читайте також: